Doktor Sadık Ahmet filminin galası gerçekleştirildi

Ömrünü Batı Trakya Türklerinin hak mücadelesine adayan tıp doktoru ve siyasetçi Sadık Ahmet’in hayatının anlatıldığı TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet” filmi  Bursa Büyükşehir Belediyesininde desteklediğiyle Merinos Atatürk Kongre Ve Kültür Merkezi’nde galası yapıldı.

Doktor Sadık Ahmet filminin galası gerçekleştirildi
Yayınlama: 01.02.2024 23:56:20
A+
A-

Ömrünü Batı Trakya Türklerinin hak mücadelesine adayan tıp doktoru ve siyasetçi Sadık Ahmet’in hayatının anlatıldığı TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet” filmi  Bursa Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile  Merinos Atatürk Kongre Ve Kültür Merkezi’nde galasını gerçekleştirdi.

1980’lerde Yunan yönetiminin azınlıktaki Türklere yönelik davranışlarına itiraz eden Doktor Ahmet, imza kampanyasıyla başlayan mücadelesini Dostluk Eşitlik Barış Partisi’ni kurarak siyasete taşıdı. Filmde, 24 Temmuz 1995 yılındaki şüpheli trafik kazasıyla kaybettiğimiz Sadık Ahmet’in, kimi zaman gözaltı ve hapisle, kimi zaman ölüm tehditleriyle geçen yaşamından kesitler sunuldu. Türkiye Cumhuriyeti devletinin hem Ahmet’in hem de azınlık Türklerin sonuna kadar yanında olduğunu gördüğümüz film, insanca yaşam için verilen mücadeleyi gözler önüne serdi.

Türk dünyasına kıvılcım olacak filmin başrollerinde Turgay Aydın, NurFettahoğlu, Erkan Can ve Erdal Beşikçioğlu gibi isimler yer aldı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.