Savaş karşıtı aday Putin’in rakibi olabilecek mi?

Rusya’da martta yapılacak devlet başkanlığı seçimi için geri sayım sürerken, Ukrayna savaşına karşı duruş sergileyen Boris Nadezdin, Vladimir Putin’in rakibi olma yolunda ilerliyor.

Savaş karşıtı aday Putin’in rakibi olabilecek mi?
Yayınlama: 31.01.2024 16:09:12
A+
A-

Rusya’da martta yapılacak devlet başkanlığı seçimi için geri sayım sürerken, Ukrayna savaşına karşı duruş sergileyen Boris Nadezdin, Vladimir Putin’in rakibi olma yolunda ilerliyor. Nadezdin, adaylık için ihtiyacı olan 100 bin imzaya ulaştığını ve Moskova’daki Seçim Komisyonu’na sunduğunu duyurdu.

Rusya’da Mart ayında gerçekleşecek olan Devlet Başkanlığı Seçimleri için geri sayım sürüyor.

Kazanmasına kesin gözüyle bakılan Devlet Başkanı Vladimir Putin’in karşısına çıkacak adayların listesi henüz netlik kazanmadı.

15-17 Mart 2024’te gerçekleştirilmesi planlanan seçimlerde adaylık için süreç devam ediyor.

60 yaşındaki Rusya Devlet Duması’nın eski milletvekili Boris Nadezdin, Putin’in rakibi olmaya aday. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Nadezdin, 100 bin imza maratonunu tamamladığını duyurdu.

CNN International’da yer alan habere göre toplamda 208 bin imza topladığını açıklayan Nadezdin, Merkez Seçim Komisyonu’na yasanın izin verdiği azami limit olan 105 bin imzayı teslim ettiğini duyurdu. Komisyonun ise imzaları incelemek üzere 10 günü bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde BBC’ye konuşan Boris Nadezdin’in vaatleri arasında Ukrayna’daki savaşı durdurmak da yer alıyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.