Sinan Ateş, ölümünün birinci yıl dönümünde anıldı

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in vefatının birinci yıl dönümünde Emir Sultan Camii’nde mevlit okunuyor. Ardından Emir Sultan Mezarlığında kabri ziyaret edildi.

Sinan Ateş, ölümünün birinci yıl dönümünde anıldı
Yayınlama: 30.12.2023 23:47:20
A+
A-

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş‘in Ankara’da ofisinin önünde öldürülmesinin ardından tam bir yıl geçti. Ateş’in vefatının birinci yıl dönümünde Bursa’da Emir Sultan Camisinde mevlit okundu. İkindi namazına müteakip okutulan mevlitin ardından kabri ziyaret edildi.

Sinan Ateş‘in kabir ziyaretine, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami GünCHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Cihat Gazi ve il teşkilatı, Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş, eşi Ayşe Ateş yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Okunan Mevlid-i Şerif’in ardından Ateş’in mezarına yürüyüş yapıldı. Düzenlenen yürüyüşte, ‘Sinan Ateş için adalet, ‘Sinan’ın ateşi sizi yakacak’ gibi sloganlar atıldı.

Sinan Ateş‘in kabri başında açıklamalarda bulunan Selma Ateş, “Meclis kürsülerinden her yerden hepimiz bağırdık. Seslendik, sesimizi duyurmaya çalıştık. Ailecek elimizden geleni, ailesi, dostları elimizden geleni yaptık ama iddianame ortada yok. Her şey ortadayken, suçlular ortadayken, bunu herkes bilirken hiçbir şey yapamıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti. Hukuk devleti ise bu tarihe kara bir leke olarak geçmemeli. Sinan Ateş, akademisyen, aydın bir çocuktu. Şimdi kürsülerden söyleniliyor. ‘Bildiklerimi var.’ Herkes bildiğini söylesin. Bizler de huzura erelim. Benim kardeşimin kanının her damlasının hesabını sormak için elimizden geleni yapacağız. Bursa değil tüm Türkiye‘nin evladı benim kardeşim. İstediğimiz odur ki adalet yerini bulsun” şeklinde konuştu.

“LÜTFEN YAŞANILANLARI GÖRMEZDEN GELMEYİN”

Eşi Ayşe Ateş ise, “Kimseden hiçbir beklentimiz yok. Sadece adaleti tahsis etsin sayın devlet büyükleri. Sayın Cumhurbaşkanı tekrar sesleniyorum. Lütfen yaşanılanları görmezden gelmeyin. Hiç kimse bunu görmezden gelmesin” dedi.

“BEN ANKARA’DA O KURŞUNLA BİR KERE DAHA ÖLDÜM”

Sinan Ateş‘in acılı annesi, Ateş’in mezarı başında, “Benim 2 tane yavrumun boynunu büktüler. Benim yavrum televizyonlara sarılıyor ‘baba’ diye. Ben Ankara’da bir kere daha öldüm” diye feryâd etti.

ÖZGÜR ÖZEL, SELMA ATEŞ’E TAZİYEDE BULUNDU

Sinan Ateş‘in mezarı başında edilen duaların ardından, Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş ile CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk aracılığı ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile telefonda konuştu.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş