Bursa Büyükşehir’de devir teslim töreni

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in devir teslim töreni gerçekleştiriyor.

Bursa Büyükşehir’de devir teslim töreni
Yayınlama: 06.04.2024 12:26:28
A+
A-

Tarihi Belediye binasında düzenlenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in devir teslim töreni gerçekleşiyor. Programa Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Mustafakemalpaşa Belediyesi Başkanı Şükrü Erdem katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

“Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. İyi ki varsınız. Hepinize yeni dönem için merhaba, daha güzel günlere hep beraber merhaba. Umutla doğan Bursa’ya merhaba. Ne büyük bir gurur ki tarihi bir anı burada yani tarihi belediye binasında yaşıyoruz. Bursalılarımız bu koltuğa bizi değer gördü. Ne büyük gurur ki bursa’mızı geleceğe taşıyacak projeleri birlikte hayata geçireceğiz. Bugünden sonra daha çok çalışacağız. Bir dakikamizi bile boşa harcamadan yeni bir Bursa için yol alacağız.

“Artık geleceğe güvenle bakacağız”

Sevgili dostlar, baharın en güzel günlerinde Bursa için yeni bir kapı açılıyor. Güzelliklere dayanışmaya adalete açılan bir kapı. Artık umut var, artık gülümseme var, artık geleceğe güvenle bakabilmek var.

“İşte baharımız geldi”

Hani demiştik ya bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz. Hatırlarsınız. İşte o bahar geldi ve Bursa da yeni bir dönem başladı. Büyükşehir belediye başkanlığını 3 buçuk milyon Bursalı adına devralıyorum. Bu onur ve mutluluk göreceksiniz bize çok güzel işler yaptıracak. Herkes bursa’yı konuşacak.

“Bursa’da demokrasinin güzel örneğini yaşatacağız”

Biz bu kentin ihtiyaçlarını ve bu şehirde yaşayan herkesin taleplerini de biliyoruz. Bursa’nın dört bir yanını aylarca gezerek halkımızı dinledik. Halkımız da bize inanıp güvenerek oy verdi ve göreve getirdi. Hemen hızlı çalışmaya başlayacağız. Birlikte Bursa’da demokrasinin en güzel örneğini yaşatacağız. Bursa Büyükşehir Belediyesinin tüm çalışanlarıyla birlikte bu güzel hizmetlere imza atacağız. Önceliğimiz ise çocuklardır. Önceliğimiz çocuklar, gençler, kadınlar, emekliler, can dostlar ve engelliler.

“Bursa’yı dünyada örnek kent yapacağız”

En önemlisi Bursa’nın hakkını koruyacağız. Çalışma arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Hiç kimse endişe etmesin. Onların haklarını da biz koruyacağız. Bütün Bursa’da hizmetlerimizi hayata geçireceğiz. Bana oy veren yada vermeyen bugünden itibaren herkesin belediye başkanıyım. Biz hizmet için geldik. 5 yıllık süreçte kırmızı çizgi var. Eşit hizmet, parasını korumak, hakkını savunmak. Çocuklar, bu şehirde hayal kuracak. Anneler-babalar rahat olun. Artık hiçbir Bursalı kendini yalnız hissetmeyecek. Nilüfer’i örnek kent yaptığımız gibi Bursa’yı da dünyada örnek kent yapacağız. Önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğimiz hizmetlerle herkes Bursa’da gülümseyecek.”

Eski belediye başkanlarını anan Mustafa Bozbey, “Devlette devamlılık esastır. Biz böyle öğrendik” ifadelerini kullandı. Mustafa Bozbey, konuşmasını ramazan bayramını kutlayarak bitirdi ve “Vire bismillah” dedi.

47 yıl sonra yeniden

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ise, “Bursa’da CHP ve Bozbey ittifakı tarih yazmıştır. Tam 47 yıl önce bu binada Mustafa Eroğlu ile devir teslim töreni yapmıştık. Bugün de yine bir Mustafa ile devir teslim töreni yapıyoruz. Tüm partilileri ize ve Bursalılara teşekkür ediyorum. Bu başarının mimarı sizlersiniz. Bozbey’in hayalleri, öyle mutlu edecek ki insanları, kardeşlik içinde büyüyecek. Daha işimiz bitmedi. Çok çalışacağız. Yerelde kazandığımız bu iktidarı genele taşıma zamanı. Bu büyük başarıları Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Cumhuriyet’in 100’ncü yılında armağan ediyoruz” dedi.

 

HABER / GÜLSÜN ARSLAN

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.