Bursa’da pazar tezgahlarına zamlardan yaklaşılmıyor

Bursa’da pazar tezgahlarına zamlardan yaklaşılmıyor
Yayınlama: 27.07.2023 10:05:25
A+
A-

Bursa Reyhan Pazarı’nda sebze ve meyve fiyatları artmaya devam ediyor. Pazar esnafı, tarlada çalışacak mevsimlik işçi bulamadıklarını ifade ederken, zam gelen ürünlerinden de yakınmaya devam ediyor.

KDV ve ÖTV zammı pazar tezgahlarında etkisini gösterirken sıcaklardan dolayı da tarlada çalışacak insan bulunmuyor. Pazar esnafı gelen zamlardan şikayet ederek, bir hafta içinde biberin, patlıcanın ve fasulyenin fiyatının arttığını vurguladı.

FASULYENİN KİLOSU 70 LİRA

Benzine ve motorine gelen zamlar pazar tezgahlarını olumsuz etkiledi. Pazardaki sebze, meyve fiyatları cep yakmaya devam ederken 5 gün içinde patlıcanın kilosu 15 liradan 25 liraya çıktı. Kırmızı biberin kilosunun 60 lira, fasulyenin kilosunun ise 70 lira olması dikkat çekti.

FASULYEYE 30 LİRA ZAM!

Pazar esnafı, tarlada çalışacak işçi bulmakta zorlandıklarını belirtirken, “Ben de olsam bu sıcakta çalışmam. Bamya toplamak insanı çok zorluyor. Sıcaklar ve zamlarsa tezgahlara bu şekilde yansıyor. Patlıcan 15 lirayken 25 liraya çıktı. Yerli İznik fasulye 40 liraydı 70 lira oldu” dedi.

ZAMLARIN SONU GELMİYOR, MEYVE-SEBZE FİYATLI CEP YAKMAYA DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz hafta Pazar esnafı, ÖTV zammından kaynaklı olarak sebze ve meyvelere yüzde 20 zam geldiğini belirtmişti. Fakat yerli ürünlerinde yüksek fiyatlı olması gözden kaçmadı. Bir hafta önce Bursa şeftalisinin kilosu 40 lirayken bu hafta 50 liradan satışa sunuldu. Yerli eriğin kilosu da 10 lira zam ile kilosu 70 liradan satılıyorken, Uludağ kirazının kilosunun 50 lira olduğu görüldü. Bursa’nın İznik ilçesinde yetişen taze fasulyenin kilosu ise 70 lira.

PAZARIN EN PAHALI ÜRÜNLERİ…

Pazarın en pahalı ürünleri arasında yer alan sarımsağın kilosu 100 liradan, bamyanın kilosu 100 liradan, kayısının kilosuysa 70 liradan satılıyor. Kırmızı eriğin kilosu 60 lira, kızılcık meyvesinin ise 70 lira olması dikkat çekiyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.