Türkiye iki saldırıyı engellendi!

Türkiye iki saldırıyı engellendi!
Yayınlama: 18.05.2023 15:44:21
A+
A-

Kur atağı planı KKM ile borsa planı da yerli yatırımcı ile engellenen spekülatörlerin yeni hedefi belli oldu.

14 mayıs seçimleri öncesi dolar 25-30 TL olacak gibi söylemlerle spekülasyon yapmak isteyenler Türkiye’nin uyguladığı Kur Korumalı Mevduat sistemine takıldı. Dolar kurunda bir yükseliş olsa da spekülatörler hedefledikleri volatiliteyi başaramadı.

KUR PLANLARI KKM’YE TAKILDI

Kur Korumalı Mevduat’ın (KKM) kapattığı kur atağı yolu başarılı olamayınca ikinci tura kalan seçimlerle ilgili algı yapmak isteyenler 15 Mayıs sabahı ikinci operasyona başladı.

28 Mayıs’ta yapılacak 2. tur öncesi 6’lı masa için harekete geçen spekülatörlerden açıkça ‘hedef borsa’ mesajı verildi.

KUR OLMAYINCA BORSAYI DENEDİLER

İlk olarak kemal Kılıçdaroğlu’nun İngiltere’de görüştüğü isimler arasında yer alan Timothy Ash, borsada spekülasyonlarla ekonominin hedef alınmasını önerdi.

Ash ‘Kemal Kılıçdaroğlu için şu an en iyi şans ikinci seçimden önce borsada satış yapılması’ dedi. İngiliz ekonomist Ash daha önce de muhalefet kazanırsa Batı’lı sermayenin Türkiye’ye akacağını öne sürmüştü.

Ash sonrası devreye giren ikinci isim ise Doktor Kıyamet’ olarak bilinen ABD’li ünlü ekonomist Nouriel Roubini oldu. Ash’den bir gün sonra (16 Mayıs) sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Roubini “Erdoğan cumhurbaşkanlığını kazanırsa Türkiye tam teşekküllü bir kur krizi ve finansal krizi yaşayacak” açıklaması yaptı.

BORSADA YERLİ SAVUNMA

Timothy Ash ve Roubini’den gelen açıklamalar sonrası borsada yabancılar tarafından 2,5 milyar TL’lik hızlı satış geldi. Gelen satışa karşı ise yerli aracı kurumlar alım yaparak borsayı toparlayınca ikinci kez  denenen spekülasyon yine başarısız oldu.

ŞİMDİ DE HEDEFLERİ BANKACILIK

Kur planları KKM borsa planları ise yerli yatırımcıyla bertaraf edilen spekülatörler ikinci tur Cumhurbaşkanı seçimi öncesi bu kez bankacılığı hedef almaya başladı.

Merkez Bankası’nın aldığı nakit avans ve kuyum harcamalarına yönelik kararını çarpıtarak bankacılıkta kriz var havası yaratmak isteyenler özellikle sosyal medya ‘kriz ve kaosa’ söylemlerine başladı.

CHP’li Eren Erdem de sosyal medya hesabından ‘Kredi verilmiyor, döviz ödenemiyor, büyük iflaslar kapıda’ gibi sözlerle bankaları hedef alıp Kılıçdaroğlu’na oy istedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş