Nilüfer’deki duraklardan kanserle mücadelede farkındalık

1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası’na özel bir etkinlik düzenleyen Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü, kanser taramalarına dikkat çekmek için önemli bir adım attı. İlçe Sağlık Müdürlüğü önündeki iki otobüs durağının adı “KETEM-1” ve “KETEM-2” olarak değiştirildi.

Nilüfer’deki duraklardan kanserle mücadelede farkındalık
Yayınlama: 04.04.2024 11:25:03
A+
A-

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleşen bu değişiklik, Nilüfer’de kanser tarama farkındalığını artırmayı ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) ulaşımı kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Etkinliğe Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz Arslan, Nilüfer İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. İsmail Kaba, sağlık personeli ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Ulusal Kanser Haftası’nda iki otobüs durağına ’KETEM’ ismi verildi

“Erken Teşhis Hayat Kurtarır”

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz Arslan, yaptığı konuşmada erken teşhisin kanserle mücadelede önemini vurguladı. KETEM’lerin Bursa’da kanserle mücadelede önemli bir rol oynadığını belirten Dr. Arslan, “İlimizde KETEM birimlerimizde meme, kolorektal ve serviks kanserlerine karşı ücretsiz tarama hizmetleri sunulmaktadır. Taramalar sayesinde kanseri erken teşhis edip tedavi etme şansımız artmaktadır. Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü’müz bünyesindeki KETEM birimimiz de bu konuda önemli bir görev üstlenmektedir. Bu vesileyle durakların adını KETEM-1 ve KETEM-2 olarak değiştirerek hem farkındalık oluşturmak hem de buraya ulaşımı kolaylaştırmak istedik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ulusal Kanser Haftası’nda iki otobüs durağına ’KETEM’ ismi verildi

Bursa’da 14 KETEM Birimi Var

Bursa’da 14 merkezde KETEM birimi bulunduğunu hatırlatan Dr. Arslan, “Vatandaşlarımız İl Sağlık Müdürlüğümüzün internet sitesinden kendilerine en yakın KETEM biriminin adresini öğrenebilirler. Tüm vatandaşlarımızı geç olmadan taramalarını yaptırmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ulusal Kanser Haftası’nda iki otobüs durağına ’KETEM’ ismi verildi

“Farkındalık Oluşturmak Önemli”

Nilüfer İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. İsmail Kaba da KETEM’lerin önemini vurgulayarak, “Kanser taramaları hayat kurtarır. Erken teşhisle birçok kanser türü başarıyla tedavi edilebilmektedir. KETEM birimlerimizde ücretsiz olarak sunulan bu hizmetten yararlanmak için tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya ve taramalarını yaptırmaya davet ediyoruz” dedi.

Etkinlik, KETEM-1 ve KETEM-2 duraklarının açılışı ile sona erdi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.