Vatandaşlar güneş kremi seçiminde kararsız: Eczacıdan öneriler

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneş kremi talebinde artış yaşanıyor. Ancak vatandaşlar en uygun güneş kremi konusunda kararsızlık yaşıyor.

Vatandaşlar güneş kremi seçiminde kararsız: Eczacıdan öneriler
Yayınlama: 25.04.2024 18:38:08
A+
A-

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte güneş kremlerine olan talep artıyor. Eczaneler ve kozmetik mağazaları yoğun ilgi gören güneş kremlerini satarken, vatandaşlar cilt tiplerine en uygun kremi nasıl seçeceklerini bilemiyor.

Güneş kremleri konusunda önerilerde bulunan Eczacı Eslem Tokat, şunları belirtti:

“Güneş kremi seçerken cilt tipinize ve ihtiyaçlarınıza uygun ürünleri tercih etmek önemlidir. Geniş spektrumlu (UVA ve UVB) koruma sağlayan güneş kremleri tercih edilmelidir. Cilt tipinize göre mat, yağlı, kuru veya hassas ciltler için özel formüle edilmiş ürünleri tercih etmek gerekebilir. Mesela kişi ofiste çalışıyorsa, beklentisi çok daha hafif yapılı bir ürün olabilir. Ya da kişi hassas bir cilde sahipse bu durumda kişinin daha çok mineral filtreler kullanmasını tavsiye ediyorum. Mineral filtreler yüzde çok fazla yakma yapmaz. Örneğin göz yanması şikayetleri oluyor. Güneş kremleri de mineral filtre kullanılırsa bu şikayetler minimalize olacaktır. Hasta yağlı ciltliyse mutlaka su bazlı bir güneş kremi kullanmalı.”

Güneş kremlerinin temizlenmesi konusunda da önemli bilgiler veren Eczacı Tokat, şunları söyledi:

“Güneş kremini sadece suyla yıkamak yeterli değil. Güneş kremini çift aşamalı olarak temizlemek önemli. Önce yağ bazlı bir temizleyici ile cildi arındırmak, ardından su bazlı bir temizleyici ile kalıntıları temizlemek gereklidir. Ancak temizlememiş olduğumuz için ertesi gün uyandığımızda sürekli aynı gözenekleri aynı ürünle tekrar tıkamaya devam etmiş olacağız. ”

 

Tokat, önerilerini şu şekilde sürdürdü:

“Farmasi markasının hassas ciltler için özel formüle edilmiş güneş kremleri, mineral filtreler içerdiği için tercih edilebilir. Bu ürünler, hassas ciltlere minimal iritasyon sağlar. Hassas ciltleri kullanan hastalarımızdan çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Ayrıca güneş kremleri üç saatte bir yenilenmelidir. Özellikle uzun süre güneş altında kalınıyorsa, güneş kremi tazelenmelidir. ”

Eczacı Tokat, güneş kremi kullanımının sadece yaz aylarında değil, dört mevsim boyunca gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

“Güneş kremlerini üç saatte bir tazelemek önemlidir. Özellikle sürekli güneş altındaysanız. Kış aylarında da güneş kremi kullanımı ihmal edilmemeli. Özellikle karlı havalarda ve kayak yaparken güneş yanığı riski yüksektir. Kayak yapıyorsak emin olun yaz ayında havuz başında yatmaktan çok daha fazla yanık şikayetiniz olacaktır.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.