Vatikan İsrail’i Kınadı!

İsrail ile Vatikan arasındaki Gazze gerginliği tırmanıyor. Vatikan, İsrail’i orantısız saldırılarla suçladı ve Gazze’de yaşananları katliam olarak değerlendirdi

Vatikan İsrail’i Kınadı!
Yayınlama: 16.02.2024 15:38:27
A+
A-

İsrail ile Vatikan arasındaki Gazze gerginliği tırmanıyor. Vatikan, İsrail’i orantısız saldırılarla suçladı ve Gazze’de yaşananları katliam olarak değerlendirdi. İsrail’in Vatikan büyükelçiliği ise bu sözlerin acınası olduğunu söyleyerek açıklamayı kınadı.

İsrail’in Gazze’deki saldırılarına dünyadan gelen tepkiler artıyor. Hiçbir eleştiri kabul etmeyen Binyamin Netanyahu yönetimi de herkesle kavga ediyor.

Bunun bir örneği de Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransis’in ardından Vatikan’da ikinci en üst düzey yetkili olan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin’in açıklamasının sonrasında yaşandı.

Parolin, “Papalık başından beri her zaman 7 Ekim’de yaşananlara ilişkin hiçbir çekince olmaksızın açık bir kınama ifadesinde bulundu. Aynı zamanda İsrail’in bu operasyonu haklı çıkarmak için kullandığı meşru müdafaa hakkı talebi kabul edilebilirdir ancak 30 bin can kaybı olduğu bir durumda kesinlikle kabul edilebilir değildir” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Vatikan Büyükelçiliği sert bir yanıt verdi ve açıklamasında dikkat çekici olan İsrail’in Gazze’de en az 20 bin kişiyi öldürdüğünü kabul etmesi oldu.

Büyükelçilik, “Biz bu 30 bin kişiden 9 bin ila 10 bin kadarının savaşçı, terörist olduğunu değerlendirdik. Siz hangi terimi kullanırsanız kullanın. Bu yaklaşık üçte birdir. Bu da her teröriste karşılık iki sivilin öldüğü anlamına geliyor” ifadeleriyle cevap verdi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.