Leylek Köyü’nde geleneksel bahar temizliği tamamlandı

Karacabey’in Eskikaraağaç Mahallesi’nde bulunan ve “Leylek Köyü” olarak bilinen bölgede bu yıl da geleneksel bahar temizliği gerçekleştirildi.

Leylek Köyü’nde geleneksel bahar temizliği tamamlandı
Yayınlama: 21.03.2024 14:15:09
A+
A-

Karacabey Belediyesi ekipleri, leyleklerin yuvaya taşıdığı ve risk oluşturan atıkları temizleyerek yuvadaki ölüm oranını sıfıra indirdi.

Temizlik çalışmaları sırasında ekipler, Meşhur Yaren Leylek’in de yaşadığı yuva da dahil olmak üzere tüm yuvalara tek tek çıktı. Yuvalarda çıkan dikenler, elektrik hatlarının oluşturduğu riskler ve rüzgardan devrilme tehlikesi gibi unsurlar gözden geçirildi.

Yaren leyleğin köyünde bahar temizliği

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Leylek Köyleri Birliği’nde Türkiye’yi temsil ettikleri için bu konunun onlar için özel bir hassasiyet taşıdığını vurguladı. Özkan, vatandaşlardan gelen talep, öneri ve ihbarları değerlendirdiklerini ve doğal ve insan etkenli risk oluşturan tüm yuvaları kontrol ettiklerini söyledi.

Yaren leyleğin köyünde bahar temizliği

Dağkadı Mahallesi’nde elektrik hatlarına zarar verme endişesiyle yıkılan bir yuvaya belediye ekipleri tarafından anında yeni bir platform yerleştirildi.

Yaren leyleğin köyünde bahar temizliği

Bahar temizliğinde ekiplere zaman zaman UEDAŞ yetkilileri de destek verdi. Ekipler, çıkan malzemelerin geçmiş yıllara oranla azaldığını ve önceden daha yoğun bir atık çıktığını gözlemledi.

Yaren leyleğin köyünde bahar temizliği

Eskikaraağaç Mahallesi sakinlerinden Leyla Aldum da ekipleri görünce sokaklarındaki boş direğe leylek yuva platformu takılmasını istedi. Aldum’un ricasını geri çevirmeyen ekipler, direğin üzerine koyulan platformu çalı çırpı ile kullanıma hazır hale getirdi.

Yaren leyleğin köyünde bahar temizliği

Aldum, bu hassasiyet için Karacabey Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Bizler çok şanslıyız. Çok güzel bir köyde yaşıyoruz. Belediyemiz bu konuda bizlere oldukça destek oluyor, bizleri önemsiyor. Bu hassasiyeti için Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.