100’üncü yılda ‘Yüzyılın İzleri’ BursaFotoFest’te

Cumhuriyet’in 100. Yılında ‘Yüzyılın İzleri’ temasıyla bu yıl 13. kez yapılacak olan Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), 03-12 Kasım 2023 tarihlerinde kapılarını Merinos AKKM’de bir kez daha açıyor.

100’üncü yılda ‘Yüzyılın İzleri’ BursaFotoFest’te
Yayınlama: 03.11.2023 21:00:44
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle düzenlenen Türkiye’nin en büyük ve uzun soluklu uluslararası fotoğraf etkinliği BursaFotoFest, Cumhuriyet’in 100. yılında ‘Yüzyılın İzleri’ temasıyla bu sene 13’üncü kez kapılarını açtı.

Bu yıl BursaFotoFest’e Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, Kosova, Macaristan ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen onlarca fotoğrafçı, çalışmaları ile birlikte katıldı.

Basın mensuplarının ve katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği BursaFotoFest’te konuşan Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Fethi Yıldız “Her zamanın şehri Bursamızın Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a selam ve saygılarımı iletiyorum. Baktığımızda Bursa inanılmaz festivallere imza atıyor. Bu konuda hepinizi çok tebrik ediyorum. Özellikle Cumhuriyetin 100. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bir milletin güzel sanatlara verdiği değer ona gösterilen önemli ölçülür’ sözüyle de biz bugün sanata verdiğimiz değeri burada en güzel şekilde sergilemiş oluyoruz. Fotoğrafçılar dünyaya her zaman baktığımızdan farklı bir açıdan bakabilen kişilerdir. Bu vesileyle dünyayı görme biçimlerini bize anlatan değerli sanatçılarımızı tebrik ediyor saygılar sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise “Sayın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilim, Kent Konseyi Başkanım, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanım, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın değerli temsilcileri her biriniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Öncelikle Cumhuriyetimizin 100. yılını yürekten kutluyorum. 29 Ekim’i tüm Türkiye tek yürek coşkuyla kutladık. Bu toprakları bize vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmetle ve milletle anıyorum. Dünden bugüne Gazi Mustafa Kemal’in gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine çıkma yolunda canla başla çalışıyoruz. Tabi Cumhuriyeti coşkuyla kutladık ama içimiz biraz buruk oldu. Gazze’de maalesef insanlık ölüyor. Elektrik yok, su yok. Adeta ölüme mahkum. Dünya sessiz. Kalbimiz, yüreğimiz gerçekten acıyor. Buna sebep olanları Rabbim inşallah kahr eylesin. Bazen bir tek fotoğraf karesi bir çok hikayeyi anlatıyor. Aslında tek bir karede uzun bir hikaye anlatılabiliyor. Tabi benim en çok dikkatimi çeken Bursa fotoğrafları oldu. Bu açıdan fotoğraf sanatçılarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş olmak üzere bu organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Fotoğraf sanatçılarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Festivalin devamının olmasını diliyorum emeklerinize sağlık.” dedi.

Konuşmaların ardından usta sanatçılar Merih Akoğlu, İbrahim Zaman, Gültekin Çizgen, Ozan Sağdıç ve Ahmet Esmer’e protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Ayrıca Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun 20. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Başkanvekili Fethi Yıldız tarafından Dr. Sefa Ulukan ve geçmiş dönem dernek başkanlarına plaket verildi. Öte yandan Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından BursaFotoFest’e ve fotoğraf sanatına verdiği katkılardan dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne TFSF ödül plaketi verildi. Törende, Festivalin Onur Konuğu Merih Akoğlu ve İbrahim Zaman’a da plaket takdim edildi. Daha sonra kurdele kesimiyle birbirinden değerli eserlerin yer aldığı fotoğraf sergisi seyirciye açıldı. Program, Merih Akoğul’un ‘Onur Konuğu Oturumu’ ile devam etti.

Festivalin ilerleyen günlerinde Azerbaycan’dan Fargana Gasimli, Bosna-Hersek’ten Haris Memija, KKTC’den Mehmet Gökyiğit, Macaristan’dan Miln Radisics ve Kosova’dan Suer Celina festivalde yer alacak. Türkiye’den ise Cengiz Karlıova, Alper Tüydeş, Dora Günel, Engin Uzun, Hamit Yalçın, Erhan Sevenler, Gülbin Özdamar Akçay, Oktay Çolak ve Sefa Ulukan gibi birçok fotoğrafçının eserleri sanatseverlerle buluşacak. Mehmet Turgut, Murat Germen, Derya Yüksel ve Ercan Arslan gibi isimler ise söyleşiler başlığında deneyim ve tecrübelerini paylaşacak.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.