Bursa Muş-Der Sultan Alparslan Kültür evi açıldı

Bursa’da Yıldırım’da Muş-Der Sultan Alparslan Kültür evinin açılışı gerçekleşti.

Bursa Muş-Der Sultan Alparslan Kültür evi açıldı
Yayınlama: 03.03.2024 13:38:22
A+
A-

Yıldırım’a kazandırılan Bursa Muş-Der Sultan Alparslan Kültür evinin, açılışına Yıldırım’lı çok sayıda vatandaş katıldı.

Yoğun katılımın olduğu açılış programına AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya da katıldı.

Bursa MUŞ -DER Şube Başkanı Mahmut Asya’nın konuşması şu şekilde;

“Şimdi yer alan esaslı bir mekanının açılışında olmanız bizler için büyük bir iftihar sebebidir. Dolayısıyla bu güzelliğe vesile olan bütün aktörlere, bütün siyasi mekanizmaya ve yerel idarecilerimize minnettarlığımızı her zeminde dillendiriyoruz ve dillendirmeye devam ediyoruz. Bizler kardeşlik hukukumuzu bin yetmiş bir Malazgirt Zaferi’yle taçlandırmış tarihi süreç içerisinde karşılaştığımız her badirede birbirimize tutunarak engelleri ve badireleri aşaraktan bugünlere geldik.

“İSTİKRAR HEPİMİZİN SELAMETİDİR”

Dolayısıyla hiçbirimizin bir diğerine kıyasla yakınlığı ve uzaklığı söz konusu değildir. Mirasa sahip çıkmak, mirasın sahipçisi olmak ve takipçisi olmak, şehir yaşayanı olmak adına bizlerin en büyük sorumluluklarından biridir. Bizler Bursa Muşlar Derneği olarak iki dönemdir yönetimini yapmış olduğum dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte her seferinde kaplumbağa misali omzumuza, çantamızla göç ede ede, diyar diyar gezerekten en nihayetinde sağlıklı, kurumsal kimliğin ifa edilebileceği bir komplekse sahip olduk. Haliyle metropollerde olsun, ülke bütünlüğü içerisinde olsun, marjinal söylemlerin bizim dünyamızda karşılığının olmadığını bilmek, bilmenizi isteriz. Bizler istikrardan yana tercihimizi yapmak durumundayız. Istikrar her birimizi ve hepimizin selametidir. Dolayısıyla kabul edilebilir, anlaşılabilir ve birlikte yol yürüme Paydaş olma adına her birimizin üzerine düşen sorumluluk ne ise bizler bunları yerine getirmenin görevlileriyiz.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmalarından öne çıkanlar ise şöyle;

“Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. MUŞ-DER’imizin bu kutlu gününde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bursa renkli bir çiçek bahçesi gibi. Bu güzel çiçeklerden bir tanesi de Muş çiçeği diyeyim. Ben Muş’u gidip görmüş biriyim. Biliyorum ki orada çok çalışmalar yaptık ve iş adamlarımızın da orada yaptığı çalışmalar var. Ben biliyorum ki Muşlu kardeşlerimize farklı sektörlerde hizmet veren insanlar.

“CESARETİMİZ VAR, TECRÜBEMİZ VAR”

Kıymetli kardeşlerim kentsel dönüşüm zor iştir. Bazı belediyeler bunun lafını bile edemez. Allah’a hamdolsun bir irade ortaya koyduk. Pek çok ilçemizde kentsel dönüşüm başlattık. Kıymetli kardeşlerim bu aşamaya çok kolay gelinmedi. Cesaretimiz var tecrübemiz var, Allah nasip ederse bu şehirdeki değişimi dönüşümü başlatmaya adayız.

“ÖNEMLİ OLAN MEMLEKET SEVDASI”

Binayı kıymetli yapan içindeki yapılacak faaliyetler. Daha düne kadar farklı kültürler arasında ayrımcılık yapılıyordu. Bir yiğit ortaya çıktı. O da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Önemli olan insan evladı olabilmek ve hangi işi yapıyorsanız yapın memleket sevdası olacak.

“KALBİNİZİN BİR KÖŞESİNDE”

El birliği içerisinde bu şehre olan bağlılığımızı artırmaya devam edeceğiz. Kalbinizin bir köşesinde Muş’u tutacağız. Ne kadar birlik beraberlik içinde olursak ve ayrışmazsak o kadar güçlü adımlar atarız. Rabbim buradan inşallah şehir adına çok daha güzellikler ortaya çıkardım diyorum.”

Bursa’da Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise şöyle konuştu:

“Bizde Muş’a bir çok kez gittik. Kıymetli arkadaşlarımızla Muş’u gördük. Muş hakikatten çok güzel bir yer. Ve güçlü demografisiyle de aslında değer katan bir topluluk. Bende göreve gelir gelmez atalarımıza, vefat eden büyüklerimize hatıra olsun diye Sunguya güzel bir park kazandirmistik.

“AŞK, BU TOPRAKLARIN HARCI”

Aslında Bursa çok özel bir merkez. Ve Bursa’ya değer katan Muşlu hemşehrilerimiz olan kardeşlerime, büyüklerimize, dostlarımıza teşekkür ediyorum m çünkü bunların hepsi aşk ile bu şehre coğrafyaya katkı sağlamaya devam ediyor. Çünkü aşk bu toprakların harcı ve hamurudur. Bugün burada açılışta beraberiz. İnşallah 2024’te de Aşık Surmeni Kültür evinin inşasına başlayacağız. Ben buradan Muş ‘taki tüm halkımıza selamlarımızı gönderiyorum. Bu kültür eviyle birlikte hem Muş’a değer katacağız hem de kardeşliğimizi pekiştireceksiniz. Yıldırım sizinle güzel. Bursa’mıza ve Yıldırım’ımıza teşekkür ederim.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank’ın konuşmalarından satır başları şöyle;

“Bu şehrin kültürüne renklerine hizmet edecek güzel bir açılışın vesilesiyle bir aradayız. Şimdiden şehrimize hayırlı olsun diliyorum, hepiniz hoş geldiniz diyorum.

Ben kendimi aslında Muş’lu sayıyorum. Muş’la eskiye dayanan bağlarımız var. Biliyorsunuz Musa Trabzon’dan göçmüş insanlar var. Rahmetli babamda Muş’a çok mal götürürdü ve Muş’la yaptığımız ticaretimizde hiç bir zaman sıkıntı cekmedik. Muş’un insanı mert olur vefakar olur. Ben Muş’a hizmet etmek için kalkınma ajansıyla ve bakanlığımızın destekleriyle Muş a hizmet ettik. Rabbimiz nasip etti bu dönemde de Muş’a hizmet ettik. Emin olun bir kardeşiniz olarak benim açımdan gurur verici. Biz kadim milletimizin temsilcilileriyiz. Sayın cumhurbaşkanımız liderliğinde eski değerlerimizi yaşatarak farklı bir yüzyıl inşa etmek için mücadele ediyoruz. Her birimizin emeği önemli ama Muşlu hemşehrilerimizin emeği daha kıymetli. Ben Bursa’da Muşlu hemşehrilerimizin neler yaptığının farkındayım.

“MUŞ’UN İNSANI VEFAKAR OLUR”

Bizim siyaset anlayışımızın çok nadir bir formülü var. Değerli kardeşlerim ailesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şu esere bakıldığında kimin sahip çıktığını da görüyorsunuz. Muş’un insanı vefakar olur, onlarda Allah razı olmasını demesini bilir. Bizim tek derdimiz vatandaşlarımızı hizmetleri buluşturmak. İşin ehli olan gayret gösteren arkadaşlarımıza lütfen bu dönemde de sahip çıkın. Siz vefanızı gösterin, onlar da size daha fazla hizmet etsinler. Tabii hep beraber yapacağız bunu.bursada Muşlu hemşehrilerimiz de , Bursa’nın yerlileri de vefa gösterecekler, bu şehre hizmetler yapan belediye başkanlarımızın destekleyecekler. Ben belediye başkanlarımıza sizlere emanet ediyorum. Türkiye yüzyılını Muşlu genç kardeşlerimizin astronot olarak çıkacağı, gençlerimizin gurur duyacağı bir yaşamı inşa edeceğiz. İnşallah çocuklarımıza ve gençlerimize hem yerelde hem genelde güzel şehrimizi emanet edelim.”

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.