1894’teki büyük İstanbul depreminde de “Sondaj yapan yabancı gemi” şüphesi vardı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilin etkilendiği depremlerin ardından tekrar gündeme gelen “Sondaj yapan yabancı gemi” şüphesiyle ortaya atılan HAARP VE komplo teorilerinin 129 yıl geriye gittiği ortaya çıktı.

1894’teki büyük İstanbul depreminde de “Sondaj yapan yabancı gemi” şüphesi vardı
Yayınlama: 21.02.2023 14:10:12
A+
A-

İstanbul’un yaşadığı en büyük depremlerden biri olan 7,0’lık 1894 depreminin Marmara Denizi’nde sondaj yapan yabancı bir gemi tarafından suni olarak yapıldığının iddia edildiği ortaya çıktı.

1894'teki büyük İstanbul depreminde de “Sondaj yapan yabancı gemi

BÜYÜK BAĞIŞÇILARA HAREKET-I ARZ MADALYASI

“Deprem tüm Anadolu’da, hatta Yunanistan’da ve Girit’te de hissedildi. Rusya ve İngiltere’de sismik kayıtlara girdi. Osmanlı için uluslararası yardım kampanyası başlatıldı. Devlet de yurtiçinde resmi yardım kampanyası başlattı. Padişah ve devlet adamlarının ardından dönemin sanatçıları, iş insanları ve şirketleri de yardım ve bağışlarla yaraların sarılmasına yoğun biçimde katkı sağladılar. Bağışçılara Deprem (Hareket-i Arz) Madalyası verildi.”

RASATHANE-I AMIRE’YI KURULDU

“Deprem sonrası Yunanistan’dan Atina Rasathanesi Müdürü Eginitis başkanlığında bir bilim kurulu İstanbul’a davet edildi ve bu kurul bir bilimsel rapor hazırladı. Yurtdışından sismograflar alındı. Bir cihaz Yıldız Sarayı’na, diğeri ise Rasathane-i Amire’ye yerleştirildi. Osmanlı Devleti 1868 yılında deprem araştırmaları yapacak olan ilk kurum olan Rasathane-i Amire’yi kurdu. 1894 Büyük İstanbul Depremi’nin ardından Sultan 2. Abdülhamid’in İtalya’dan getirttiği cihazlarla deprem araştırmalarına başlayan Kandilli Rasathanesi depremleri kaydetti.”

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.