Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama

Malatya’da özel bir bakım merkezinde kalmakta olan engelli bireylerin kurum dışına çıkarılmasına ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Binanın hasarsız olduğu bilgisinin verilmesi üzerine engelli vatandaşlarımız tekrar kurum içine alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama
Yayınlama: 06.02.2023 19:22:08
A+
A-

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal medyada özel bir bakım merkezinde kalmakta olan engelli bireylerin kurum dışına çıkarılmasına ilişkin çıkan haberler ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

“VATANDAŞLARIMIZ HİÇBİR MAĞDURİYET YAŞAMAMAKTADIR”

Merkez üssü Kahramanmaraş- Elbistan olarak 13.24’te gerçekleşen 7.6 büyüklüğündeki depremin Malatya‘da hissedilmesi ile deprem esnasında özel bir bakım merkezinde kalmakta olan engelli bireylerin bahçeye ve kurum dışına çıkarıldığı belirtilen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“AFAD ve İl Müdürlüğü ekiplerimizin yaptığı incelemede binanın hasarsız olduğu bilgisinin verilmesi üzerine engelli vatandaşlarımız tekrar kurum içine alınmıştır. Söz konusu özel bakım merkezinde hizmet alan vatandaşlarımız hiçbir mağduriyet yaşamamaktadır.”

KILIÇDAROĞLU VE GERGİLİOĞLU AÇIKLAMA YAPMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Malatya Gündüz Bakımevi’nden bir görüntü yansıdı. Hemen Veliağababa’yı aradım ve hemen bir çözüm bulmamız gerektiğini ifade ettim. Türkiye’nin seferber olması lazım. Seferberiz aslında ve hep birlikte çalışıyoruz. Bize Allah’tan ölenlere rahmet dilemek düşüyor. Çalışanlara gerçekten minnet borçluyuz.” açıklamasında bulundu.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Malatya Valiliğine çağrıya yaparak “Halleri çok perişan” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Malatya'daki özel bakım merkezine ilişkin açıklama: Tekrar kuruma alındılar

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş