AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Önemli olan Büyükşehir’i kaybetmemek.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Gazeteci Hasan Şirin ve Ercan Akyıldız’ın birlikte hazırlayıp sundukları  Bursa FM, Radyo 16, Bursa Manşet, 16 Haber ve Bursa Manşet Youtube kanalından ortak canlı yayınlanan Akşam Trafiği Programı’na konuk oldu.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Önemli olan Büyükşehir’i kaybetmemek.
Yayınlama: 16.11.2023 09:00:21
A+
A-

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Gazeteci Hasan Şirin ve Ercan Akyıldız’ın birlikte hazırlayıp sundukları  Bursa FM, Radyo 16, Bursa Manşet, 16 Haber ve Bursa Manşet Youtube kanalından ortak canlı yayınlanan Akşam Trafiği Programı’na konuk oldu. Başkan Gürkan programda seçim süreci ve Bursa genelinde planlanan çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Toplum olarak yapmamız gereken İsrail’i boykot etmek.

İsrail-Filistin savaşında önemli noktalara değinen Gürkan “Burada hakikaten içimiz kan ağlıyor ama gerçekten savaş şunu gösterdi ki bütün dünyada medeniyet havası yapmaya çalışanların gerçek yüzleri ve gerçek maskeleri ortaya çıkmış oldu. Yaşanan katliama dünya sessiz kaldı. Ukrayna savaşında failleri savaş suçlusu sayıldı ve yargılandılar. Biz isterdik ki bu dönemde de bütün devletler Ukrayna savaşında olduğu gibi ona göre sahaya çıksaydı medeni olarak. Maalesef bunu yapamadılar. Kaygıları sebebiyle sessiz kalmaya başladılar. Bu bizi çok üzüyor ama milletler olarak, insanlar olarak çok büyük bir çaresizlik içerisinde bu vahşeti izliyoruz. Bu bizi perişan ediyor. Yapmamız gereken şey Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak zaten Cumhurbaşkanımız bütün dünya liderlerine örnek olacak bir şekilde hiçbir yaramız hiçbir menfaatimiz yok düşüncesiyle tavrını ortaya koydu. İsrail’den de hiçbir korkumuz yok diyerek cesaretli bir şekilde tarafını belli eden bir tarafta duruyor. Bundan sonraki süreçte İsrail dünyanın neresinde olursa olsun artık huzurlu olmayacak, huzursuz olacaklar. Her gördükleri yerde bütün toplumun onlara karşı olan nefreti, onlara karşı olan kızgınlığı ortaya dökülecek. Kazara İsrail bayrağı açanların yenildiğine şahit oluyoruz. Artık bundan sonraki süreçte yeryüzünde İsrail’e vatandaş olan her kim varsa onların huzuru olmayacak ve huzur bulamayacaklar. Bizim de toplum olarak yapmamız gereken İsrail’e destek veren firmaları, kurumları boykot etmek. Amerika bile ateşkes demeye başladı çünkü siz dünyanın hiçbir yerinde hastane bombalamayı izah edemezsiniz, çocukları öldürmeyi hiçbir yerde izah edemezsiniz.” dedi.

Randevularda artık bir sorun kalmadı

Randevularla ilgili yaşanan uzun süreli problem için Başkan Gürkan “Randevularda uzamalardan dolayı şikayetler vardı. Özellikle bazı yan branşlarda üç aya kadar uzama şikayetleri vardı. Ancak sağlık bakanımızın davetinden sonra tüm Türkiye’de devlet hastanelerine dönüşle alakalı bir gelişme oldu. Hekim sayımız arttığı için randevu sayılarında da ciddi anlamda bir artış oldu. Son bir yıl içerisinde Bursa’da göreve başlayan 813 hekimimiz var. Bunlardan beş yüze yakın ayrılma oldu ama şu an baktığımızda yaklaşık olarak üç yüze yakın yeni ekimimiz var. Bununla birlikte devam eden hastane çalışmalarımız var. Ali Osman Sönmez Onkoloji Bölümü çalışması var. Bizim amacımız yerel seçimler öncesine kadar bunu bitirmek. Sağlık hizmetlerimiz çok daha rantabıl olacak.” ifadelerini kullandı.

Bursa-Ankara-İstanbul hattı hızlı trenle rahatlayacak

Bursa-Ankara-İstanbul hattını rahatlatacak hızlı tren çalışmasının başladığını bildiren Davut Gürkan “2024 sonu itibari ile hızlı tren de sinyalizasyon sistemlerine ve test aşamalarına başlanacak. Bu şunu gösteriyor ki 2025 yılı ilk çeyreği itibari ile test aşaması bitmiş olacak. 2025 yılının içerisinde sonuna doğru diyebilirim ki net olarak vatandaşlarımızı Bursa-Ankara-İstanbul hattında rahatça taşıyabilmiş olacağız. Maliye açısından hiçbir sorunumuz yok. Yaklaşık 3000 personel çalışıyor. Sekiz yüze yakın iş makinası var. Tüm ekimiz var gücüyle çalışıyor.” dedi.

Uludağ’da otopark sorunu kalmayacak

Başkan Gürkan, Uludağ’da yaşanan otopark sorunuyla ilgili “Normalde orada herhangi bir adım atılması için en az dört bakanlıktan onay alınması gerekirken biz Alan Başkanlığı sistemini oradaki tek yetkili mevkii yapacağız. Alan Başkanlığı buraya atandıktan sonra içerisinde Valilikten bir kişi bulunacak, Büyükşehirden bir kişi bulunacak. Tek birim altında daha hızlı sonuçlar elde edilecek. Uludağ’ın en önemli sorunlarından bir tanesi de otopark sorunu. Uludağ’a geçen sezon itibari ile 7000 küsür araç girişi olmuş ancak kapasite 1500. Önümüzdeki sezon itibari ile dikkate alacağımız ilk sorun otopark problemi. Bunu da en hızlı, en faydalı şekilde çözeceğiz.” ifadelerini bildirdi.

Önemli olan Büyükşehir’i kaybetmemek

Önümüzdeki dönem yerel seçimleri için açıklamalarda bulunan Gürkan, “Bizim AK Partiye bağlı olan ilçelerimiz belli. Bursa’ya genel olarak baktığımızda ilçelerin asıl karar mercii genel merkezdir. Bizim şu ilçe ne olur bu ülke ne olur diye bir düşüncemiz, bir kararımız yok. Bunu genel merkez belirler. Ancak Büyükşehirin bizde olması gerekiyor. Ben sahada Büyükşehirde en fazla oy alacak adam kimse onu sahaya sürerim. Bizim kriterimiz bu. Biz saha içerisinde analiz yapılmayan hiçbir adayı adaylığa sunmayız. Onun dışında bu ilçe şuranın şu ilçe buranın gibi bir değerlendirme yok.” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.