Alinur Aktaş: Dirençli Şehir için Önceliğimiz Bursa

Alinur Aktaş: Dirençli Şehir için Önceliğimiz Bursa
Yayınlama: 02.03.2024 15:46:45
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yeni dönem için gelecek vizyonunu Büyük Lansman Programını açıkladı.

Alinur Aktaş’ın Büyük Lansman Programı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonunda düzenlendi.

Programa AK Parti Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, Ak Parti Genel Başkan vekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş da katıldı.

1600 SOSYAL KONUT PROJESİ YAPACAĞIZ

Bursa’nın en önemli bileşenlerinden biride tarihi alanlarımız diyen Alinur Aktaş : ”Uzun yıllardır konuşulan çarşı başı projemiz ile tarihe bir imza attık bünyesinden bulundurduğumuz 14 han ve UNESCO Dünya eserleri arasında bulunan payitaht  şehrimiz Bursa’yı tarihe tanıtmaya devam edeceğiz.

Hisar kenti kentsel yenilenme projemizle bu sistemi destekleyerek önümüzdeki dönemde hanlar bölgesinde olduğu gibi bu nadide bölgesinin de  güzel bir yerde konumlandırma çalışacagımızı belirtmek isterim.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA ONLARCA PROJE TESLİM ETTİK

Heykel- Setbaşı -Yeşil – Emir Sultan’ın tarihi akışını değiştirdik. Çevre ve şehircilik bakanlığımıza  binlerce alanda yaptığımız projeleri bizzat teslim ettik . Bizler bu şehrin hizmetkârıyız.

OTOPARK PROJEMİZ İLE BURSA NEFES ALACAK

Kayhan bölgesinde meydanda otopark projesi ile yaklaşık 300 araçlık bir otopark ile vatandaşlarımızın park sıkıntısına çare bulacağız. Böylece trafik sıkıntısını da ortadan kaldırmış olacağız.

BURSA UNESCO DÜNYA MİRASLARI LİSTESİNDE YER ALIYOR BUNUN KIYMETİNİ BİLİYORUZ

UNESCO Dünya eserleri listesinde Cumalıkızık mahallemiz içinde dünyanın dört bir yanından gelenler için bir inci gibi parlatıp  sunacağız. Bizim böylesine kıymetli  tarihi yerlerimiz var biz bunları turizme kazandırmalıyız. Şimdi diyorsunuz ki gelen giden yok mu Var ama daha iyisi neden olmasın Bursa herşeyin en iyisini hak eden bir şehir.

KENTSEL TASARIM PROJESİ İLE TARİHE DAMGA VURACAĞIZ

Kentsel tasarım rehberi bize ışık tutacak şehrin bu anlamda kentsel tasarım rehberi kent estetiği anlamında bize yol göstereceğini bildirmek isterim. Günümüz dünyasında Akıllı Kent Yönetimi oluşturacağız böylece normal zamanlarsa istatistik ve bilgi aktarımı yaparken Allah korusun kötü bir faliyette uyarı verilme sistemi ile biz önlem alacağız. Planlarımızda Akıllı şehircilik inovasyon merkezi ile hayatı daha da kolaylaştırmayı hedefliyoruz.

BUSKİ İLE  ORTAK ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Parmakla gösterilen BUSKİ yeni dönemdede tüm görevlerini iyi bir şekilde sürdüreceğine eminiz.

Su faturalarında indirim yaptık 12 metre küp olan su  kullanımını 18 metreküpe çıkartarak vatandaşlarımızın faturalarını hafiflettik.

Bunun yanı sıra Çınarlık barajı Bursa tarihinin en büyük projesi  olacak. Çınarcık içme suyu projesi 2060 yılına kadar içme suyu sıkıntısı çekmemesi için elimizden geleni yapacağımız çok önemli bir proje.

Bunların hepsi yapılır önlem alınır ama çevremizi de temiz tutmalıyız. Biz yeni arıtma tesisleri kurarak denizlerimizi nehirlerimizi ve göllerimizi tertemiz tutacağız ki bunu hem sistemli hemde bireysel olarak yaptığımız zaman daha temiz bir bursa olacağından eminim.

BİZLER BAZILARI GİBİ  VAAT VERİP TUTMAMAZLIK YAPMIYORUZ

Parkları ile yeşil ve yaşanabilir bir Bursa yapacağız. Yeşilin en çok yakıştığı şehir Bursa. Biz de geçtiğimiz dönemlerde bir buçuk milyon yeşil alan vaadi vermiştik. Biz bazıları gibi sözümüzü tutmamazlık yapmıyoruz biz vatandaşlarımıza verdiğimiz sözün  2 katını  yaptık.

Hamitler botanik parkı; Değerli konuklar 90’lı yıllardan beri çevre atık mahallesi olarak kullanılıyor . Ama Hamitler de 13 tane mahalle var . Biz Hamitleri düzenli çöp atık tesisimizin yanında birde botanik bahçeye çevireceğiz” ifadelerini kullandı.

HABER : ŞERİFE ÖZ

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.