Bakan Bilgin’den memur maaşları, EYT, asgari ücret ve taşeron işçiler hakkında açıklama

EYT, asgari ücret ve taşeron memurlar konusunda önemli bilgiler veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni adımların geleceğini açıkladı. Bilgin, seçim sonuçları hakkında, “14 Mayıs’ta millet Batı’ya cevabını verdi” dedi.

Bakan Bilgin’den memur maaşları, EYT, asgari ücret ve taşeron işçiler hakkında açıklama
Yayınlama: 24.05.2023 08:17:25
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin A Haber canlı yayınında gündeme dair merak edilenler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

14 MAYIS SEÇİMİ NE ANLAM İFADE EDİYOR?

Bakan Bilgin yaptığı açıklamada 14 Mayıs seçimlerini yorumlarken “Emperyalist güçler PKK/PYD üzerinden devletimize saldırıyorlar. Milletimiz 14 Mayıs’ta demokrasi kültümüzü ve geleneğimizi güçlendirmeyi seçti.” ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin'den memur maaşları, EYT, asgari ücret ve taşeron işçiler hakkında açıklama

“14 MAYIS’TA MİLLETİMİZ YABANCI BASINA YANIT VERDİ”

Bakan Bilgin seçim sonuçlarının Batı ülkelerini rahatsız ettiğini söylerken “Cumhuriyet demokrasi ile güçlenir… Türkiye’de bugün Cumhuriyet daha güçlüdür. Türkiye’nin 1 trilyon doların eşiğine gelen ekonomik gücü var. 14 Mayıs’ta milletimiz yabancı basına da cevabını verdi. Batı “Erdoğan gitsin de ne olursa olsun” sözlerini kaydetti.

15 TEMMUZ VE EKONOMİK OPERASYONLARI TUTMADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “Batı Türkiye’yi kontrol edemediği için çok rahatsız. 15 Temmuz darbe girişimi ve ekonomik operasyonları tutmadı.” dedi.

“HDP NE ÖNERDİYSE CHP O ADIMI ATTI”

Bakan Bilgin HDP ile CHP arasındaki ilişkiyi eleştirirken “Atatürk’ün partisi tezkereye hayır dedi. HDP CHP’ye ne önerdi de CHP bu adımı atmaya karar verdi. Bunun hesabını versinler, sahte söylemleri bıraksınlar.” diye konuştu.

SİNAN OĞAN’IN DESTEĞİ

Sinan Oğan’ın Erdoğan’a olan desteğinin değerli olduğu söyleyen Bakan Bilgin “Cumhurbaşkanımız ‘Türk Devletleri Teşkilatı’na çok önem veriyor. Bu, Türkeş’in hayaliydi, gerçek oldu” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Bilgin'den memur maaşları, EYT, asgari ücret ve taşeron işçiler hakkında açıklama

“EYT VE ASGARİ ÜCRETİ İSTİKRAR SAYESİNDE ÇÖZDÜK”

Bakan Bilgin ayrıca EYT ve memur maaşlarına da değinirken “EYT ve asgari ücret dahil olmak üzere çok sayıda konuyu istikrar sayesinde çözdük. O yüzden rehavet olmamalı. Demokrasi içinde istikrar çok çok daha önemli.” ifadelerini kullandı.

TAŞERON İŞÇİ VE MEMUR MAAŞLARINA YENİ DÜZENLEME

Taşeron işçiler, EYT ve memurlar ile ilgili birçok çalışmanın yapıldığını dile getiren Bilgin, “2 yılı aşkın süredir çok sorunlarla karşılaştık ama hepsini çözdük. EYT çok büyük bir sorundu. Önümüzde tamamlanmamış dosyalar var. Taşeron işçiler bunlardan biri. Şu an 100 bin civarı kalan bir grup var. Çalışmalarımız sürüyor bu konuda. Bu konuda planlamamız hazır. Memurlarla ilgili çok ciddi bir düzenleme yapacağız.” açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş