Bakan Çavuşoğlu: Bunlar çirkin iftiralar!

Bakan Çavuşoğlu: Bunlar çirkin iftiralar!
Yayınlama: 15.02.2023 13:49:27
A+
A-

Bakan Çavuşoğlu: 12 ülke arama kurtarma çalışmalarını tamamlayarak ülkelerine döndüler. Bunların dönüşü ile ilgili dezenformasyon yapılıyor. Bazıları için eşya alındı diye çirkin iftiralar atılıyor, bunlar da doğru değil.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, deprem bölgesinde görev yapan ve ülkesine dönen İspanyol ekiple ilgili çıkan dezenformasyona tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“12 ülke arama kurtarma çalışmalarını tamamlayarak ülkelerine döndüler. Bunların dönüşü ile ilgili bazı konularda olduğu gibi dezenformasyon yapılıyor. Bazıları için eşya alındı diye çirkin iftiralar atılıyor, bunlar da doğru değil. Bu ülkelere de ayıp ediyoruz, onlar iyi niyetleri ile gelmişler yardım ediyorlar.

Bazı arama kurtarma ekipleri ile ilgili iftiralar atıldı. Maalesef bunları yapanların önemli bir kısmı kendi medyamız ve sosyal medya kullanıcılarımız. Bundan ne elde ediyorlar bilmiyorum ama bu ülkelere ayıp ediyoruz.

Şu anda arama kurtarma ekibi bakımından sahada bulunan ülke sayısı 76, personel 7 bin 607, ekip göndermesi beklenen 2 ülke daha var. 712 personel daha gelecek.”

İSPANYOL TERCÜMAN: İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Deprem bölgesinde yurtdışından gelen ekiplere İspanyolca tercümanlık yapan Oğulcan Tatar, sosyal medyadaki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Tatar, “Birkaç gün afet bölgesinde İspanyol ekiplere rehberlik etmiş biriyim. Herkes orada bir can kurtarmak için olağanüstü çaba sarf ederken sosyal medyada rastladığım bir habere çok üzüldüm. İspanya’dan gelen bir ekibin “bölgede arama kurtarma çalışmalarının sona erdiği ve iş makineleriyle enkaza girildiği için Türkiye’den ayrıldığı” iddiaları tamamen dezenformasyondur. 9’uncu günde bile enkaz altından sağ çıkarılan canlar var ve benim ekibim de dahil herkes bölgede canla başla çalıştı, çalışıyor. Lütfen hem bizim hem de diğer yabancı ekiplerin emeğine zeval getirecek iddialara itibar etmeyiniz.” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş