Bakan Kurum “Ekonomimize kazandırıyoruz” dedi ve duyurdu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Atıl durumda, tarıma elverişsiz 300 milyon metrekare hazine arazisini ekonomimize kazandırıyoruz.” dedi.

Bakan Kurum “Ekonomimize kazandırıyoruz” dedi ve duyurdu
Yayınlama: 12.01.2023 13:16:26
A+
A-

Bakan Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hem çevre dostu hem ekonomik. Atıl durumda, tarıma elverişsiz 300 milyon metrekare hazine arazisini ekonomimize kazandırıyoruz. Bu arazilere rüzgar ve güneş enerjisi santralleri kurulacak. Böylelikle 20 bin megavat yenilenebilir enerji üretimi sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

Bakan Kurum

 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre de uygulamadan mesken ve aydınlatma abone grubunda yer alanlar hariç, kendi ihtiyaç duydukları elektriği üretmek amacıyla maden veya jeotermal işletme ruhsat sahipleri, sanayiciler, kamu ve özel hizmetler sektöründe yer alan kişiler ve tarımsal faaliyetlerde bulunan kişiler yararlanabilecek. Hazine taşınmazları üzerinde lisanssız elektrik üretimi yapılması amacıyla tesis edilecek irtifak hakkı ve kullanma iznine ilişkin ihaleler, 2886 sayılı ‘Devlet İhale Kanunu’ uyarınca taşınmazın rayiç bedelinin yüzde 1’i üzerinden açık arttırma ile belirlenecek.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş