Bakan Özhasaki: Bizim Amacımız Vatandaşın Gönlünü kazanmak!

Bakan Özhasaki: Bizim Amacımız Vatandaşın Gönlünü kazanmak!
Yayınlama: 09.03.2024 12:33:42
A+
A-

Soğanlı Millet Bahçesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katıldığı törenle açıldı.

AK Parti Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Soğanlı Avrupa Konseyi Bulvarı’nda Millet Bahçesi açılışını gerçekleşti.

Gerçekleşen bu açılışa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, MHP İl Başkanı Muhammet Tekin, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank katılım gösterdi.

“BURSA’YA NEFES ALDIRACAĞIZ”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Yapmış olduğumuz çalışmalarla deprem için master plan gerçekleştirdik ve kentsel dönüşüme koyulduk. Metropol kentlerde ilk uygulayan belediyeyiz. Çevre bakanlığıyla kentsel dönüşüm başlattık. Osmangazi’de toplam 73.750 konut ürettik, depreme dayanıklı konutlar inşa ettik. Bununla birlikte yapmış olduğumuz kentsel dönüşüm çalışmasıyla şehrin kendini yenilediğini görüyoruz. Sonraki süreçte ulaşım önemli. Beşyol Kavşağı’yla trafiğe çözüm üreterek çalışmayı hayata geçireceğiz. Trafik akışı ve kentsel dönüşümle katkı sağlayacağız. Park alanları oluşturduk. Kamulaştırmaya ciddi bir bütçe harcanıyor. Sonraki süreçte park yapımı ve kamulaştırmayı sürdüreceğiz. 100 dönümlük bir mekanı Millet Bahçesi haline getirdik. Bu açılışla Bursa‘ya nefes aldıracağız. Vatandaşlarımızı güvenli evlere aktarmak için çalışacağız” açıklamasıyla açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

“17’DE 17 YAPMAK İSTİYORUZ”

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, “Bu güzel parka kavuştuk. Biz yeşille yatıp yeşille kalkıyoruz. Bu şehre sağladığımız her yeşil alan çok kıymetlidir. Bunun gibi nice park açılışları gerçekleştirdik. Tek bildiğimiz iş var, o da çalışmak. Bizim için encbüyğk rütbe vatandaşların söylediği ‘Allah razı olsun’ cümlesidir. Biz istiyoruz ki 17’de 17 yapalım, Cumhur İttifakı’yla buluşturalım. Biz yeşil alan açarken seçim atmosferindeyiz. Bize rakip olduğunu iddia eden siyasiler de var. CHP’nin bir belediye başkan adayı var. Kendi yaptığı okul inşaatına iki kaçak kat yaptığı için ceza kesildi. Kendisi kaçak kat yapan bir belediye başkanı bu şehri yönetebilir mi? Katkı sağlayabilir mi? Biz kamuoyunun bunu göreceğini biliyoruz. 1 Nisan’da bize uygulayacağınız pozitif ayrımcılıkla tekrar çalışmalarımıza devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

“ASLOLAN VATANDAŞIN GÖNLÜNÜ KAZANMAK”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘Aslolan vatandaşın gönlünü kazanmaktır. Bunun örneğini Bursa’da görüyoruz. Bursamızı kalkındırmak için binalar yapılıyor, kentsel dönüşüm yapılıyor. Az çok belediyeciliği biliyorum. Cumhurbaşkanımız’a yol arkadaşlığı yapıyorum. Şehirler canlı organizmalar, onlar yaşıyor. Taş toprak olarak görmek en büyük hata olur. Gayret lazım. Şehir hayatı insan hayatına da benzer. Kendine bakıp çeki düzen verip büyüyen gelişi bir yapısı varsa şehirler de öyledir. Bakımı ihmal ederseniz olmaz. Eğer yöneticiler iyi niyetli insanlarsa, sivil toplum örgütleri ileri taşımak için gayret ediyorsa şehirler aydınlık. Hep şehirlerimizin üzerinde gözümüz olması lazım. Bunun güzel örneklerini burada görüyoruz” şeklinde konuştu.

“SANAL DÜNYADA KENDİLERİNİ KAHRAMAN GÖSTERİYORLAR”

Özhaseki, “Yeni bir belediyecilik anlayışı çıktı, anlamakta güçlük çekiyorum. Koca şehirlerde CHP’li arkadaşlarda bu anlattığım belediyecilik anlayışı yok. Hizmet yok, temel atma törenlerinde varlar. Öğrendikleri yeni şey de algı belediyeciliği. Yalanlarla devam eden sanal dünyada kendilerini kahraman gibi göstermeye devam ediyorlar. İstanbul’u düşünüyorum, adalarda kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini söylüyorlar. İBB’de para algı operasyonları için veriliyor. Başkan diyor ki ‘beni çalışıyormuş gibi gösterin. Alın bu parayı basın bana gazı’ diyorlar, anlamıyorum. Ajanslara kendi cebinden para verip beni övün diyorsa iyi karşılarım. Belediye parasını ajanslara büyük meblağlar veriyorlarsa bunu anlayamam” şeklinde eleştirilerde bulundu.

“İKİ HEDEF BELİRLEDİK”

Kısaca hedeflerinden bahseden Özhaseki, “Kendimize iki hedef daha belirledik. Yaşadığımız iki büyük deprem neticesinde ortaya çıkan hasarın giderilmesi. İkincisi olası Marmara depremi için önlem alıp yeniden yapılanmayı sağlamak. Zarar gören insanlar ve binalar oldu. Manevi hasarı tarif edecek bir alet ortaya çıkmadı. Evleri teslim ettiğimizde evlere sohbete gidiyoruz. Deprem konusu açıldığında gözyaşları sel oluyor. O kadar büyük bir acı ki tütmeye devam ediyor. Geceden beri Cumhurbaşkanımız ayaktaydı, bütün bakanlarımız, kaymakamlarımız hepsi oradaydı. Birçok belediyemiz gece gündüz demeden bölgede çalıştılar. Hatay CHP’de biliyorsunuz. 100’e yakın belediyemizi Hatay’a gönderdik. Onlar bizim insanımız, bizim görevimizdi. Bütün millet ayaktayken, kimse evde huzurlu oturamayıp depremzede kardeşlerimizi düşünürken, bu çile çekilirken onlar özel jetlerle, kameralarla, sosyal medyacılarla geldiler, fotoğraf çekilip gittiler. Biz onlara deprem turisti diyoruz. İnsanlara borcumuz var” şeklinde konuştu.

“YEŞİLİ ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Özhaseki, “Yağış azalıyor, ısı artıyor, iklimde müthiş bir değişiklik var. Bilimadamları diyor ki ısı 1.1 derece arttı. Allah korusun 2 dereceye çıkarsa kriz, göç o zaman başlar. Türkler’in Orta Asya’dan çıkma sebebi çölleşmedir. Tarım alanları zarar veriyor. Bunun sebebi sanayileşme, çok tüketme, tahrip etme. Böyle olunca heyelan çıkıyor, sorunlar çıkıyor. Yapılması gereken yeniden eski günlere dönmek, tabiatı kirletmemek. Kirletme oranını yüzde 40’a çekeceğimize söz verdik. Yeşili artırmaya çalışıyoruz. Tabiatı temizleyen, karbonu emen bir yapı olduğunu ve sığınma alanı olarak kullanacağımızı kimsenin unutmaması lazım” şeklinde açıkladı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.