Başkan Aktaş: Nilüfer’e 800 kişilik kongre merkezi inşa ediyoruz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yoğun kültür-sanat faaliyetlerinin merkezi olan şehirde mega projelere imza atacaklarını müjdeledi.

Başkan Aktaş: Nilüfer’e 800 kişilik kongre merkezi inşa ediyoruz
Yayınlama: 24.03.2024 11:40:03
A+
A-

Başkan Aktaş, 20 yılda yapılmayan Nilüfer’e kongre merkezi ve 800 kişilik modern bir kültür sanat merkezi kazandıracaklarını, ayrıca Çekirge Teras projesiyle şehrin siluetini değiştireceklerini söyledi.

Festivaller Şehri Bursa’ya İki Büyük Kongre Merkezi

Sanatıyla, kültürüyle her yaştan insana hitap eden Bursa’da, artan talepleri karşılamak için iki büyük kongre ve kültür merkezi inşa edilecek. Yıldırım’da 800 kişilik ana salon ve modern altyapısıyla tüm sahne sanatlarına ev sahipliği yapacak bir merkez, Nilüfer’de ise 20 yıldır beklenen kongre merkezi şehre kazandırılacak. Bu tesisler, Bursa’nın kültür-sanat hayatına önemli katkılar sağlayacak.

Çekirge Teras ile Şehrin Silueti Değişiyor

Uzun yıllar atıl durumda olan Çelik Palas ek otel binası yıkılarak, yerine modern ve yenilikçi Çekirge Teras Sosyal ve Kültürel Tesis inşa edilecek. Modern Sanat Müzesi, Akıllı Şehircilik İnovasyon Merkezi, Hayat Boyu Sağlık Merkezi, spor alanları, kütüphane, E-spor ve Dijital Gençlik Merkezi gibi birçok fonksiyonu barındıran teras, Bursa’ya yeni bir soluk getirecek.

Atatürk Kapalı Spor Salonu Yeniden İnşa Ediliyor

Ekonomik ömrünü dolduran Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun yerine, 3 bin 100 seyirci kapasiteli ve modern bir kompleks inşa edilecek. Yeni salon, tüm birimleriyle şehre kazandırılarak sporseverlerin hizmetine sunulacak.

Batı Spor Kompleksi ve Yeni Spor Tesisleri

Bursa’nın batı bölgesine yeni bir spor kompleksi kazandırılacak. Futbol sahası, yüzme havuzu, salon sporları, tenis ve squash gibi branşları barındıracak kompleks, bölgedeki spor ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca, şehrin farklı bölgelerinde de yeni spor tesisleri inşa edilerek sporun tabana yayılması sağlanacak.

Motospor Kompleksi ve Mudanya Su Sporları Merkezi

Bursa’da motor sporlarına olan ilgiyi göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi, şehirlere “Motospor Kompleksi” kazandıracak. Off-road, enduro, drift, tuning, moto cross gibi branşların güvenli ve nitelikli bir şekilde yapılabilmesi için tasarlanan kompleks, motorsporları sevenler için önemli bir merkez olacak.

Sahillerin su sporlarıyla da öne çıkarılması hedefleniyor. Yelken, kano, dalış gibi su sporlarını geliştirmek ve bu branşlarda şampiyon sporcular yetiştirmek için “Mudanya Su Sporları Merkezi” inşa edilecek.

Ata Sporları Kamp Merkezi İznik’te

Geçtiğimiz dönemde İznik’te düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları’nın büyük ilgi gördüğünü hatırlatan Başkan Aktaş, okçuluk, binicilik, mas güreşi, matrak gibi geleneksel spor dallarına yönelik eğitim kampı şeklinde hizmet verecek “Ata Sporları Kamp Merkezi”ni de İznik Gölü kenarında hizmete açacaklarını söyledi.

Başkan Aktaş, “Nilüfer’e 800 kişilik kongre merkezi inşa ediyoruz”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.