Başkan Dündar vizyonunu paylaştı

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gerçekleştirmeyi planladığı projelerini anlattı.

Başkan Dündar vizyonunu paylaştı
Yayınlama: 05.03.2024 10:25:09
A+
A-

Almira Otel’de düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeni dönem için vizyonunu ve hedeflerini paylaşıyor.

Açılış programına; AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti Milletvekili Refik Özen, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Recep Altepe, Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş da katıldı.

Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar’ın konuşmalarından satır başları şöyle;

“Türkiye’nin yeni yüzyılın gerçek belediyecilik ilkesiyle Osmangazi’de yeni bir sayfa açacağız. Geleceğe dönük iz bıraktığımız inandığımız birkaç projeyi anlatmak isterim. Tarihi mirasa sahip çıkma konusunda Türkiye’ye örnek olduk. Her karışı derin bir tarihi birliği ile yoğrulmuş Bursamızda ecdada vefa borcumuzu ödedik. Roma, Bizans ve Osmanlı dönemine ait kalıntıları olan Hisar bölgemizi bütüncül planlama ile geliştiriyoruz. Asla taviz vermediğimiz konulardan biri de çevre. Pek çok park kazandırdık ve vazgeçilmez hale getirdik. Tevazuyla gönüllere dokunarak hizmet ürettik. Yaptığımız sosyal desteklerin yanı sıra toplumun tüm fertlerini bir araya getirdik. Sağlık hizmetlerini iyileştirmek için yaptığımız yatırımlarla 28 tane Osmangazi Belediyesi’ne ait sağlık merkezimiz var.

“YAŞAM KALİTESİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Son nüfus sayımına göre 9 bine yaklaşan nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık ilçelerinden biriyiz. Merkezden kırsaldaki en ücra mahalleye kadar her bir bireyin yaşam kalitesini ve konforunu düşünüyoruz. Bunun yanı sıra farklı mahallelere kazandırdığımız spor tesisleriyle hizmet veriyoruz.

 

Türkiye’nin en iyi uluslararası spor okulunu kazandırdık. Trafiğe nefes aldırıyoruz. Pek çok bulvarı Bursamıza kazandırarak hayata geçirdik. 4 bin araç kapasiteli otoparklarda park sorununa çözüm getirdik. Tüm bunların yanında yediden yetmişe tüm halkımıza ihtiyaç duyulan hizmetleri ulaştırdık.

“GECE GÜNDÜZ KATKI SAĞLADIK”

Son olarak asrın felaketinden bahsetmek istiyorum. Deprem bölgelerinde yaptığımız hizmetlerle elimizden geleni yapmaya çalıştık ve tüm özverimizle gece gündüz katkı sağladık. Bugüne kadar yaptıklarımız ortada. Biz halkımızın karşısına boş vaatlerle değil hizmetlerle çıkıyoruz. Dirençli şehirler yeni dönemde de en önemli konu başlığımız olacak. Bugüne kadar toplamda elli bin sağlam konut inşa ettik. Yeni dönemde de dönüşüm çalışmalarımız devam edecek. Türkiye’nin en özel ve Bursa’nın en önemli bölgesinde ikinci etaba başlayacağız. Ulaşımda da yeni yollar açarak trafiğe nefes aldırmaya devam edeceğiz. Bir taraftan kendimizi afetlere dirençli hale getirirken olası afet durumuna karşın tedbirlerimizi alıyoruz. Şehrimize yaptığımız her dokunuşun bugünden geleceğe taşınmasıyla büyüdüğünü arzu ediyoruz. Bu tarihi şehrimizi korumak için yeni dönemde de tüm gayretimizle çalışacağız. Hız kesmeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hisar bölgesini arkeolog park olarak bir açık hava müzesine dönüştürüyoruz. Hisar bölgesine kentimizin yeni bir turizm noktası haline getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

“YEŞİL ALANLARIMIZI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Türkiye’nin adı yeşille anılan bölgesinde yaşıyoruz. Ama sanayileşme amaçlı yapılan göçlerle ne yazık ki yeşilliğimizi kaybettik. Bu noktada yeşil alanlarımızı 2 milyon metrekarenin üzerine çıkaracağız. Yeşil alanları hayata geçireceğiz. Daha yeşil bir Bursa için elimizden geleni yapıyoruz. Doğayı koruyup ekonomiye değer üreten geri dönüşüm çalışmalarımızı yeni dönemde de kesintisiz sürdüreceğiz.

“KALICI ESERLER BIRAKMAYA DEVAM”

Kütüphane sayımızı daha da artıracağız. Bilge evleri kazandıracağız. Moral ve motivasyon kamplarımız yeni dönemde de artarak sürecek. Sosyalleşme mekanlarını artıracağız. Aile rehberlik merkezlerimizin sayısını artıracağız. Özel gereksinimli bireylere yönelik çalışmalar olacak. İhtiyaç sahiplerine yönelik aş evi kurmaya devam edeceğiz. Kadınlara mutfak ve öğrencilere ulaşım desteği sağlayacağız. Yeni dönemde teknolojik olarak daha donanımlı olacağız. Yeni dönemde de hizmet üretmek ve kalıcı eserler bırakmak için çalışmalara devam edeceğiz.

“KARARLI BELEDİYECİLİĞİMİZİ SÜRDÜRMEYE DEVAM”

Yeni dönemde hayata geçireceğimiz projelerden biri de düğün ve davet salonları olacak. Bugüne kadar olduğu gibi önce insan diyerek hizmet ve kararlı belediyeciliğimizi istikrarlı bir şekilde sürdüreceğiz.

Konuşmanın ardından sahneye çıkarak konuklara seslenen AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a plaket takdim etti. Varank şu şekilde konuştu:

“Biz bu ülkede taş üstüne taş nasıl koyulmazın derdindeyiz. Ve o kadar iddialıyız ki, bizden başka Türkiye’de böyle eserler koyabilecek başka bir hizmet bulamazsınız, arkadaşlar. Ama biz biliyoruz ki çok daha fazlasını yapabiliriz. Bunun yolu sinerjiden geçiyor. Ben burada tüm belediye başkanlarımızı Cumhur İttifakı’nın yönettiği ilçeler yapabiliriz. Biz diyoruz ki Bursa’da 17 de 17 yapalım. Çalışkan isim Alinur Başkanımızla da Bursa’mızı yine taçlandıralım. Biz bu şehre sevdalıyız ve inşallah yerelde de hükümette de size hizmet vermeye devam edeceğiz. Şehrin her kesimiyle barışık bir başkanımız olduğu için kendisine teşekkür ederim.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.