Benzersiz Kelebekler Sergisi Bursa’da ziyaretçi akınına uğradı

Bursa Multipl Skleroz Derneği tarafından Ördekli Kültür Merkezi’nde açılan “Benzersiz Kelebekler Sergisi” ilk günden itibaren yoğun ilgi görüyor.

Benzersiz Kelebekler Sergisi Bursa’da ziyaretçi akınına uğradı
Yayınlama: 17.04.2024 10:15:04
A+
A-

“İki farklı sergi, tek farkındalık: Multipl Skleroz” projesi kapsamında düzenlenen sergi, MS hastalığına yönelik farkındalığı artırmayı amaçlıyor. 13-19 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilere açık kalacak olan sergide, Bursa MS Derneği ve Gelişi Güzel Sanatlar Kültür ve Sanat Derneği üyelerinin yanı sıra MS hastaları, yakınları, hekimler, hemşireler ve gönüllü aktivistler tarafından hazırlanan eserler yer alıyor.

Benzersiz Kelebekler’e ziyaretçi akını

Serginin oluşumu

Sergi fikri, MS farkındalığına gönül vermiş grafik tasarım öğretmeni Gökay Yavuz ve MS uzmanı Dr. Ali Özhan Sıvacı’nın bir araya gelmesi ile gelişti. Görsel sanatlar öğretmeni Sıdıka Uyar ve Doç. Dr. Meral Seferoğlu’nun da ekibe katılmasıyla projenin hayata geçirilmesi sağlandı.

Benzersiz Kelebekler’e ziyaretçi akını

Kelebeklerin hassas canlılar olması nedeniyle MS hastalığı ile özdeşleştirildiği belirtilen projede, katılımcılar kelebek kanadı boyama etkinliği ile bir araya geldi.

Benzersiz Kelebekler’e ziyaretçi akını

Bursa Multipl Skleroz Derneği Sekreteri Sevinç Coşar, sergiyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sergimizde yer alan eserler büyük bir özveri ve çaba ile hazırlandı. MS hastalarımızın el emeği ve değerli ressamlarımızın katkılarıyla bu güzel kelebekler ortaya çıktı. Kelebekler hassas canlılar oldukları için MS rahatsızlığı ile özdeşleştirdik. MS hastaları olarak her gün farklı bir şekilde kalkıyoruz. Bir gün çok iyi ertesi gün çok kötü olabiliyoruz. Ördekli Kültür Merkezinde sergimiz 1 hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak.”
Benzersiz Kelebekler’e ziyaretçi akını

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.