Biden hükümetine sosyal medya kısıtlaması getirilmişti: Mahkeme yeniden değerlendirecek!

Federal temyiz mahkemesinin, Biden yönetiminin sosyal medya şirketleriyle temaslarına getirilen kısıtlamaları değerlendireceği belirtildi.

Biden hükümetine sosyal medya kısıtlaması getirilmişti: Mahkeme yeniden değerlendirecek!
Yayınlama: 11.08.2023 18:05:31
A+
A-

Perşembe günü bir federal temyiz mahkemesi, Louisiana’lı bir yargıcın Biden yönetiminin sosyal medya şirketleriyle iletişim kurarak onları zararlı ya da yanıltıcı bulduğu bilgileri denetlemeye teşvik etme yetkisini sınırlayan kararını kaldırmayı değerlendirecek.

New Orleans’taki muhafazakar eğilimli 5. ABD Temyiz Mahkemesi’nin üç yargıçlı bir paneli, hükümetin sosyal medya şirketlerini hoşlanılmayan siyasi görüşleri bastırmaya yanlış bir şekilde zorladığını tespit eden yargıcın kararına yönelik yönetimin temyiz başvurusundaki tartışmaları dinlemeye hazırlanıyor.

BIDEN’IN SOSYAL MEDYA ŞİRKETLERİ İLE İLİŞKİSİ YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

ABD Bölge Yargıcı Terry Doughty’nin 4 Temmuz tarihli kararı, Louisiana ve Missouri’deki Cumhuriyetçi başsavcıların sosyal medya platformlarında, özellikle de COVID-19 politikaları hakkında muhafazakâr söylemin sansürlendiğini iddia eden talebi üzerine geldi.

Biden hükümetine sosyal medya kısıtlaması getirilmişti: Mahkeme yeniden değerlendirecek!

Eski Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump’ın atadığı Doughty, hem Demokrat Başkan Joe Biden hem de Trump yönetimindeki yetkililerin, COVID-19 salgını sırasında aşı tereddütlerini körükleyeceği veya seçimleri altüst edeceği endişesiyle sosyal medya şirketlerini paylaşımları sansürlemeye etkili bir şekilde zorladığını söyledi.

Bu “Orwellvari” çabaların 2019 yılında yetkililerin Meta Platform’un Facebook, Alphabet Inc’in (GOOGL.O) YouTube ve şu anda X Corp olarak bilinen Twitter gibi sosyal medya şirketlerinden yanlış bilgi olarak gördükleri paylaşımların yayılmasını sınırlamalarını istemesiyle başladığını söyledi.

Doughty, bu eylemlerin aşılara karşı çıkan paylaşımların bastırılmasına, maske zorunluluklarına ve COVID-19’un yayılmasıyla mücadele etmek için hükümet tarafından uygulanan tecritlere ve Biden’ın Trump’a karşı kazandığı 2020 seçimlerinin geçerliliğine karşı çıkılmasına yol açtığını söyledi.

SANSÜR YASASININ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İHLAL ETTİĞİ SAVUNULDU

Monroe’daki mahkeme binası Cumhuriyetçilerin Biden’ın politikalarına karşı itirazları için tercih edilen bir mekan haline gelen yargıç, “yaygın sansür kampanyasının” ABD Anayasası’nın Birinci Değişikliği’nin ifade özgürlüğü garantilerini ihlal ettiğini söyledi.

Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu dahil olmak üzere devlet kurumlarının, dar istisnalar dışında, korunan ifade özgürlüğü içeren içeriğin kaldırılması veya bastırılması için sosyal medya şirketleriyle konuşmasını yasakladı.

Biden yönetimi hızla temyize gitti ve 5. Daire davayı görüşürken hakimin kararını geçici olarak askıya aldı.

Yönetim sosyal medya şirketlerini herhangi bir paylaşımı kaldırmaya zorladığını reddediyor. Doughty’nin emrinin acil durumlarda yanlış bilgilendirmeyle başa çıkma kabiliyetini engellediğini ve hükümetin kendi özgürce konuşma hakkını ihlal ettiğini söyledi.

Biden yönetiminin temyiz başvurusunu görüşecek olan heyet, hepsi de Cumhuriyetçi başkanlar tarafından atanan üç yargıçtan oluşuyor: ABD Bölge Yargıçları Edith Brown Clement, Jennifer Walker Elrod ve Don Willett.

Dava, büyük ölçüde partizan çizgilerde bölünmüş olan çok sayıda mahkeme dostu özeti çekti. Cumhuriyetçi eyalet başsavcıları ve Kongre üyeleri iki eyaleti desteklerken, Demokrat liderliğindeki eyaletler yönetimi destekliyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.