Bursa Büyükşehir’de meclis toplantısının 2’nci oturumu gerçekleşti

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisinin Nisan ayı toplantısının 2’nci oturumu gerçekleşti.

Bursa Büyükşehir’de meclis toplantısının 2’nci oturumu gerçekleşti
Yayınlama: 16.04.2024 17:21:34
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi 2024 – 2029 seçim döneminin 1’nci dönemin 1’nci Olağan meclis toplantısının 2’nci birleşimi gerçekleşiyor. Toplantı, Büyükşehir Belediyesi Ana hizmet binasında gerçekleşti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Arapça tabelaların kaldırılması ve 2023 yılı faaliyet raporu gündemde yer aldı.

MHP Grup Sözcüsü İsmail Şenol yaptığı konuşmada, Arapça tabelaların kaldırılmasının kamuoyunda olumlu yansıdığını belirterek, tüm Bursa’da yabancı dil tabelaların kaldırılmasını ve Türkçe tabelalarla değiştirilmesini önerdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, “Dilimiz kimliğimizdir. Bu karar oy birliğiyle alınmış bir karardır ve bu kararı Bursa’nın tamamında uygulayacağız. Destek veren tüm meclis üyelerime de teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Yücel Akbulut ise, geçtiğimiz haftalarda Yıldırım Belediyesi mazbata töreninde MHP’li meclis üyesi Alparslan Karaaslan’ın CHP Yedek Meclis Üyesi Zülfikar Bal’a yaptığı saldırıyı kınayarak, Alparslan Karaaslan dışında herkesi selamladığını ifade etti. Akbulut, MHP’li Karaaslan’ın, Zülfikar Bal’dan özür dilediği takdirde gösterdikleri bu tutumdan vazgeçeceklerini belirtti.

İYİ Parti Grup Sözcüsü ve Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel ise, 2023 yılı mali faaliyet raporu ile ilgili, Bursa’da ve 17 ilçede halkın, çalışanlarının memnuniyetinin sağlanmadığını ve daha iyi şeylerin yapılabileceğini düşündüklerini söyledi. Özel, İYİ Parti olarak bu faaliyet raporuna red oyu vereceklerini belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Şehitler Haftası’nı hatırlatarak şehit düşmüş tüm askerleri andı. Bozbey, “Her zaman söylüyorum. Bursa’da kentsel dönüşüm yapılmadı. Nasıl bir kentsel dönüşüm planlamasıyla, kentsel dönüşümün yapılacağına bu meclis karar verecek. Faaliyet raporuyla ilgili de benim söyleyeceğim bir şey yok. 31 Mart’ta vatandaş kararını vermiş oldu. Tüm Belediye Başkanları’na katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bundan sonra yapacağımız meclislerde ve hizmetler de en iyi şekilde anacaklar” diye konuştu.

Meclis toplantısında Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın başkanlığında gündem maddeleri sıralanarak oylaması yapıldı. 2023 yılı faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.