Bursa Eğitim-İş’ten tepki: Karanlığa sürüklemek istiyorlar!

Bursa Gemlik’te bulunan Atatepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 10 Mart Pazar günü yaşanan bir olay, eğitim camiasında tartışma yarattı.

Bursa Eğitim-İş’ten tepki: Karanlığa sürüklemek istiyorlar!
Yayınlama: 14.03.2024 16:17:00
A+
A-

Bursa Gemlik‘te bulunan Atatepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi‘nde 10 Mart Pazar günü yaşanan bir olay, eğitim camiasında tartışma yarattı. Okul idaresinin, öğrencileri teravih namazı kılmaya davet ettiği ve namaz sonrası ikramlar eşliğinde sohbet düzenlediği ortaya çıktı.

Eğitim-İş Bursa Şubesi, bu duruma tepki göstererek İl Milli Eğitim Müdürlüğü‘ne suç duyurusunda bulundu. Şube Başkanı Yeliz Toy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, okul idaresinin ve programı düzenleyen öğretmenlerin görevlerini kötüye kullandıklarını ve eğitim ve öğretim faaliyetleri dışında öğrencileri yönlendirdiklerini söyledi.

Toy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yakın geçmişte maklube ikramlı “sohbet” düzenleyenlerin ülkemizi ne denli büyük bir karanlığa sürükledikleri aşikâr iken, hiç çekinmeden teravih sonrası “çeşitli ikramlar” ile “sohbete” davet edilen öğrenciler ile kim, ne konuşacaktır? Okul sınırları içinde, eğitim ve öğretim faaliyeti devam ederken konuşulamayan ne vardır da öğrenciler ikramlı sohbetlere sürüklenmek istenmektedir?”

Eğitim-İş Bursa Şubesi, okul idaresi ve programı düzenleyen öğretmenler hakkında idari soruşturma yapılmasını ve programların durdurulmasını talep etti. Şube, soruşturma sonucunda ilgililere idari ceza verilmesini de istedi.

Olayla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü’nden henüz bir açıklama yapılmadı.

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.