Bursa Kapalı Çarşıda Hurma ve Zeytin Fiyatları Vatandaşları Endişelendiriyor

Bursa Kapalı Çarşıda Hurma ve Zeytin Fiyatları Vatandaşları Endişelendiriyor
Yayınlama: 13.03.2024 10:49:21
A+
A-

Bursa’nın tarihi Kapalı Çarşısı, son zamanlarda hurma ve zeytin gibi temel gıda maddelerinde yaşanan fiyat artışlarıyla sarsılmış durumda. Bu yükseliş, sadece vatandaşların alım gücünü etkilemekle kalmayıp aynı zamanda çarşıdaki esnafı da derinden etkilemekte. Hurma ve zeytin gibi geleneksel ürünler, Bursa’nın kültürel mirasının önemli bir parçası olmasının yanı sıra, Ramazan ayı yaklaşırken tüketimi artıran ürünler arasında yer almaktadır.

Bursa Kapalı Çarşıda Hurma ve Zeytin Fiyatları Vatandaşları ve Esnafı Endişelendiriyor

Uzun Çarşıda 20 yıllık esnaf olduğunu belirten Kamil Türkeş’in açıklamalarından satır başları şöyle:

”Son dönemde hurma ve zeytin fiyatlarındaki artışlar, vatandaşları ve esnafı endişelendiriyor. Pazarlardaki ve dükkânlardaki fiyatlar, sıradan bir vatandaşın bütçesini aşacak seviyelere yükselmiş durumda. Bunun sonucunda, Kapalı Çarşı’da alışveriş yapanların sayısında belirgin bir düşüş yaşanıyor ve esnaf da bu durumdan olumsuz etkileniyor.

Piyasadaki arz ve talep dengesinin yanı sıra, ekonomideki genel dengesizlikler de hurma ve zeytin gibi ürünlerin fiyatlarını etkiliyor. Enflasyonun artması ve ekonomik belirsizlikler, üretim maliyetlerinin yükselmesine ve bu da doğrudan hurma ve zeytin gibi ürünlerin fiyatlarına yansıyor” dedi.

Esnaflar Kepenk Kapatmanın Eşiğinde

Kapalı Çarşı esnafı, bu durum karşısında endişelerini dile getiriyor. Birçok esnaf, artan maliyetlerin karşılanamaması halinde kepenk kapatmak zorunda kalacaklarını belirti.

5 Yıldır Hurma Satan Regaip Korkmaz’ın ifadelerinden satır başları şöyle;

”Hurma ve zeytin gibi ürünlerin yüksek fiyatları, esnafın satışlarını olumsuz etkiliyor ve bu da işletmelerin ayakta kalabilmesi için ciddi bir tehdit oluşturduğunu öncelikle ifade etmek isterim.

Esnaf, hükümetin ve ilgili kurumların bu konuya çözüm bulmasını talep ediyorum, Çünkü gelir ve gider doğru orantıda değil. Mesela bize hurmanın gelişi 230TL biz pazarda bu hurmayı 300 TL den aşağı satmamamız gerekiyor ki kar yapabilelim”

Fiyat istikrarının sağlanması ve ekonomik koşulların düzeltilmesi için adımlar atılması, esnafın ve vatandaşların yaşadığı sıkıntıları hafifletebilir mi?

Sonuç olarak, Bursa Kapalı Çarşı’da hurma ve zeytin gibi temel gıda maddelerinin fiyatlarındaki artışlar, sadece vatandaşların alım gücünü etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda esnafı da olumsuz etkiliyor. Bu durumun çözüme kavuşturulması için hem piyasadaki koşulların düzeltilmesi hem de ekonomik önlemlerin alınması gerekmektedir. Aksi takdirde, Kapalı Çarşı’daki esnafın kepenk kapatma riski giderek artış göstermektedir.

HABER/ ŞERİFE ÖZ

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.