Bursa’da ’21’inci yüzyılda Öğretmen olmak’ tartışıldı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi iş birliğinde “21. Yüzyılda Öğretmen Olmak” konulu panel gerçekleştirildi.

Bursa’da ’21’inci yüzyılda Öğretmen olmak’ tartışıldı
Yayınlama: 20.04.2024 10:45:14
A+
A-

Panelde, eğitimcilerin 21. yüzyıldaki rolleri ve sorumlulukları ele alındı. Öğretmenlerin değişen dünyaya ayak uydurmaları ve kendilerini geliştirmeleri gerektiği vurgulandı.

Bursa’da ’21. Yüzyılda Öğretmen Olmak’ konulu panel düzenlendi

Panelistler arasında kimler vardı?

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni, Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Tan ve Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan panelde konuşmacı olarak yer aldı.

Bursa’da ’21. Yüzyılda Öğretmen Olmak’ konulu panel düzenlendi

Konuşmacılar neler söyledi?

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, öğretmenlerin 20. yüzyılın başında Cumhuriyetin temelini oluşturduğunu ve yeni yüzyılda da güçlü olmak ve çocukları daha nitelikli yetiştirmek zorunda olduklarını söyledi. Alireisoğlu, öğretmenlerin kendini sürekli geliştirmesi gerektiğini ve çalışma sektörleri arasında en fazla kendini geliştiren kitlenin öğretmenler olduğunu belirtti.

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni ise Uludağ Üniversitesi’nin Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak eğitim fakültesinde öğretilen becerilerin öğretmenlere aktarıldığını ifade etti. Çepni, Öğretmen Akademisi ile yapılan çalışmalarla öğretmenlerin kısa sürede farkındalık kazanacağını söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, 20. ve 21. yüzyılda eğitim, öğretim ve öğretmenliğin gelişim süreçleri hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Şeref Tan ise Türk Milli Eğitim Sisteminde Gelişimsel Ölçme ve Değerlendirme konusunu ele aldı.

Panelde Neler Konuşuldu?

Panelde, 21. yüzyılda öğretmenlerin karşılaştığı zorluklar ve fırsatlar, öğretmenlerin mesleki gelişiminin önemi, öğretmenlerin öğrenciye yaklaşımında nelere dikkat etmesi gerektiği gibi konular konuşuldu.

Panel, Özel Arena Eğitim Kurumları Kurucusu Celal Arslan’a teşekkür edilmesi ve konuşmacılara çiçek ve plaket takdiminin ardından sona erdi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.