CHP’de Kemal Beye “çekilin” deme kontenjanı vardır

CHP’de Kemal Beye “çekilin” deme kontenjanı vardır
Yayınlama: 24.07.2023 11:44:40
A+
A-

CHP MYK üyesi Eren Erdem, belediye başkanları toplantısında Kılıçdaroğlu’na yapılan değişim çağrılarına ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu. Erdem ayrıca, İmamoğlu’nun “Kılıçdaroğlu liderliğinde değişim istediğini” söyledi.

CHP MYK Üyesi Eren Erdem, parti içindeki değişim tartışmalarını, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sızdırılan Zoom toplantısını ve Parti Meclisi toplantısından kamuoyuna yansıyanları değerlendirdi.

Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi’ye konuşan Erdem, İmamoğlu’nun tekrar İBB adayı olmasını umduklarını belirtti ve Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığı’nda devam etmesi için imza toplayacaklarını söyledi. Röportajdan bir bölüm şöyle:

‘İMAMOĞLU’NUN ÖYLE BİR CÜMLESİ YOK’

Sayın Erdem, dünkü konuşmamızda bana Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir gerginlik olmadığını, partide bir çekişme havası olmadığını anlatmıştınız, ertesi gün oradaki sert tartışmalar yazıldı, Kılıçdaroğlu’na “çekilmelisiniz” demişler, daha sonra mı oldu bunlar?

Artık hayret ediyorum, bunları medyaya aktaranlar nereden üretiyorlar, örneğin Çanakkale Bayramiç Belediye Başkanı söyledi… Kemal Bey’e “çekilin” dedi. Zaten bizim belediye başkanları toplantımızda Kemal Beye “çekilin” deme kontenjanı vardır, yüzde 3 bunu söyler. Kemal Bey geldiğinden beri olan bir şey, bu bir kontenjan zaten. Çanakkale’de, orada burada muhalif 3-4 belediye başkanı çıkıp Kemal Beye “Çekilmelisiniz” der, bunlar Ekrem Beyci filan da değiller. Ayrıca Ekrem Bey de konuşmasında “Sayın Genel Başkanım, bir değişim olacaksa sizin liderliğinizde olması gerekiyor” şeklinde bir ifade kullandı, aynen oradadır. İki yüz yedi belediye başkanı ve MYK üyelerinin tanıklığında yaptı bu konuşmayı. “Ben değişimi sizinle yapma taraftarıyım” dedi, çok yapıcı bir konuşma yaptı. Ama basına şöyle yansıdı, “Genel başkanlıktan çekilmezseniz ben yerelde yokum”, öyle bir cümle yok.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.