Bursa’da 23 Nisan coşkusu

Bursa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kutlamalar dolu dizgin devam ediyor.

Bursa’da 23 Nisan coşkusu
Yayınlama: 23.04.2024 15:17:12
A+
A-

HABER / GÜLSÜN ARSLAN

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlenen 23 Nisan Çocuk şenliği gerçekleşti.

Pek çok standın ve çeşitli oyun alanlarının yer aldığı şenliğe çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in açıklasından öne çıkanlar şöyle;

“Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onlara sahip çıkmak, onların geleceğine katkı koymak hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Sevgili çocuklar Türkiye Cumhuriyetinin aydınlık yarınları olan sizlerle bir arada olmanın gururunu yaşıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde egemenliğin kayıtsız şartsız ulusun olduğu ilan edildiği ve tarihimizin en önemli anlarından biri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Ulu önderimiz 23 nişanı sizlere armağan ederek ne kadar değerli olduğunuzu göstermiştir. Ülke açıdan haklı bir gurur yaşıyoruz ve dünya çocuklarını da bu mutlu güne davet ediyoruz.

“Sizlerin enerjisinden ilham alıyorum”

Yarınlara güçlü yaşanabilir bir Bursa bırakmak için sizlerin enerjisinden ilham alıyorum. Aramızdan Sabiha Gökçen, Türkan Saylan, Uğur Mumcu gibi nice değerli isimlerine yetisceginden eminim inanıyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak sizin eğitim hayatınıza katkı saglamaya ve sizleri geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Bugün maalesef dünyanın bir çok yerinde çocuklar zorlu koşullarda hayatını surdurmekte. Çocukların zor şartlar altında yaşamadığı bir dünya diliyorum. Biliyorum ki hepimiz çocuklarımızın esenlikle yaşayabileceği bir dünya diliyoruz. Her çocuğun eşit koşullarda yaşam hakkına sahip olduğu günleri tesis etmek bizlerin boynunun borcudur.

“Bayramı bayram coşkuyla yaşayacaksınız”

Bugün bir araya gelen sevgili çocuklarımız bayramı bayram coşkusuyla yaşamanızı istediğimiz için pek çok etkinlik planladık. Başta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere sehit ve gazilerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyorum. Bütün dünya çocukları aynı dilde gülümser diyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum.

Açılış konuşmasının ardından çocuk grupları sahneye çıkarak gösterilerini sergiledi. Vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılanan ve yoğun alkış alan gösteri bu özel günde unutulmaz anlara imza attı.

 

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.