Kılıçdaroğlu vaadini Time’a açıkladı: Sürem dolunca görevi bırakacağım

Kılıçdaroğlu vaadini Time’a açıkladı: Sürem dolunca görevi bırakacağım
Yayınlama: 27.04.2023 17:03:16
A+
A-

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi kazanması halinde görev süresi bitince “torunlarıyla vakit geçirmek için” koltuğu bırakacağını vaat etti. CHP lideri, “Ben hırsları olan biri değilim” dedi.

Amerikan dergisi Time, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’yla özel bir söyleşi gerçekleştirdi.

“Erdoğan’ı yenebilecek aday” başlığının kullanıldığı haberde Kılıçdaroğlu, “Baskıcı bir yönetime demokratik yollarla son vereceğiz” dedi.

Seçimi kazanmaları halinde dış politikada atacakları adımlara dair ipucu veren CHP Genel Başkanı, Türkiye’yi “yeniden uygar dünyanın bir parçası” yapmak için ABD, NATO ve Avrupa Birliği (AB) ile ilişkileri yeniden inşa edeceğini kaydetti.

Time’nın haberinde, Kılıçdaroğlu’nun, Jeremy Rifkin ve Daron Acemoğlu’nun da bulunduğu bazı isimleri danışmanı yapacağı anlatıldı.

Time, Kılıçdaroğlu’nun anketlerde önde olduğunu iddia ederken, Kılıçdaroğlu da görevi bitince “torunlarıyla vakit geçirmek için” görevinden ayrılacağını vaat etti. Defalarca seçim kaybetmesine rağmen CHP koltuğunu bırakmayan Millet İttifakı’nın adayı, “Ben hırsları olan biri değilim” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Uzun yıllar tadını çıkardığımız ama bugün ayaklarımızın altından kayıp giden demokrasiyi geri getirmemiz gerekiyor” diye de ekledi.

“ERDOĞAN SÜREKLİ SEÇİM KAZANIYOR, KILIÇDAROĞLU KAYBEDİYOR”

Haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “hırçın ama karizmatik” olduğu ve seçim kaybetmediği ifade edilirken, Kılıçdaroğlu’nun daha yumuşak başlı olduğu ancak seçim de kazanamadığı belirtildi. Time, haberin bu bölümünde, “Sorun şu ki, kısa ve sakin üsluplu 74 yaşındaki Kılıçdaroğlu, değil seçimi kazanmayı, kalabalık bir sıranın ön tarafına geçebilecek biri gibi bile görünmüyor” yorumunda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise, “Çok sert eleştirilere karşı soğukkanlılığımı korurum ve daha sonra cevap veririm” şeklinde konuştu.

Eşi Selvi Kılıçdaroğlu da “Kemal asla sesini yükseltmez asla bağırmaz. Onunla doğru dürüst bir tartışma bile yapamazsınız” ifadelerini kullandı.

Time’nın haberinde, Kılıçdaroğlu’nun en büyük gücünün, “ana muhalefeti arkasında birleştirmiş olması” olarak gösterildi.

SENCAR’DAN “İPLER ERDOĞAN’IN ELİNDE” MESAJI

MetroPOLL Araştırma’nın sahibi Özer Sencar ise, Time’a verdiği görüşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halen daha geniş bir tabana sahip olduğunu söyledi. Türklerin bir adayda değer verdikleri en önemli şeylerin başında “geçmiş başarı” ve “güçlü liderlik” geldiğini söyleyen Sencar, “Seçim sonuçlarını Kılıçdaroğlu’nun başarısı değil, Erdoğan’ın ne kadar başarısız olacağı belirleyecek” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.