Erdoğan’dan İsveç’e ev ödevi

Erdoğan’dan İsveç’e ev ödevi
Yayınlama: 04.07.2023 12:40:54
A+
A-

NATO Zirvesi öncesi Erdoğan’ın açıklamaları dış basında gündem oldu. İngiliz İndependent İsveç’in “ev ödevini” tamamlaması gerektiğini yazdı…Al Monitor ise Erdoğan’ın kararlılığıyla İsveç ve ABD’ye “yumruk attığını” yazdı.

11-12 Temmuz’da Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yapılacak NATO Zirvesi öncesi Erdoğan’ın açıklamaları gündem oldu.

The İndependent “Erdoğan, Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini onaylamaya hazır olmadığını işaret ederek, yapılacak daha çok iş olduğunu söyledi” başlığı ile verdiği haberinde  “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazartesi günü ülkesinin İsveç’in NATO üyeliğini onaylamaya hazır olmadığının sinyalini vererek , Stockholm’ün tamamlaması gereken “ev ödevi” üzerinde daha çok çalışması gerektiğini söyledi.” dedi.

“İSVEÇ ÖDEVLERİNİ DAHA İYİ YAPMALI”

Haberde Erdoğan’ın şu sözlerine yer verildi:

Terör örgütleri ve İslamofobi ile kararlı mücadelenin kırmızı çizgimiz olduğunu açıkça ortaya koyduk. Türkiye’nin dostluğunun teröre destek vererek, teröristlere yer açarak kazanılamayacağını herkes kabul etmelidir.

Haberde liderlerin NATO Zirvesi’nde bir araya geleceği ifade edilerek, İsveç’ten beklenen adımların atılmadığı ifade edildi:

NATO liderleri 11-12 Temmuz’da Litvanya’da bir araya gelene kadar İsveç’i saflarına katmak istiyor, ancak Erdoğan Stockholm’ün hala yerine getirmesi gereken yükümlülükleri olduğunu söyledi. NATO’nun genişlemek için mevcut tüm üyelerinin oybirliğiyle onayına ihtiyacı var ve Türkiye ve Macaristan, İsveç’in hedefini henüz onaylamayan yegâne ülkeler.

Erdoğan, “Oyalama taktikleriyle zaman kaybetmek yerine verilen sözlerin yerine getirilmesinin daha akılcı, daha faydalı bir yöntem olacağına inanıyoruz” dedi. “Kendilerini incelemelerini ve ödevlerini daha iyi yapmalarını tavsiye ediyoruz.”

İSVEÇ VE ABD’YE YUMRUK

Al Arabiya da “ev ödevine” vurgu yaparak “Erdoğan İsveç’e ‘ev ödevi’ verdi: Dostluğumuz teröre destek vererek kazanılamaz” başlığını kullandı.

ABD merkezli Fox ‘Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’in NATO üyeliğinin onaylanmasını erteledi’ başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberde Erdoğan’ın onay için yükümlülüklerin yerine getirilmesini talep ettiğinin altı çizildi.

Al Monitor ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve ABD’ye bariz bir yumruk atarak ülkesinin “örtülü tehditlere” boyun eğmeyeceğini söyledi’ değerlendirmesinde bulundu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.