61.Uluslararası Bursa Festivali gün sayıyor!

61.Uluslararası Bursa Festivali gün sayıyor!
Yayınlama: 05.06.2023 11:35:05
A+
A-

61. Uluslararası Bursa Festivali’nin basın toplantısıBüyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın katılımıyla Hilton Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya yoğun katılım oldu.

Başkan Aktaş Bursa’nın turizmine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

 

Gerçekleştirilen basın toplantısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer katıldı.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Başkanı Sadi Etkeser’in açıklamalarında satır başları ;

”Festival programımız Altın Karagöz, Halk Kanseri yarışmasının ardından müzik ve sanat şölenimiz 14 Temmuz’da ülkemizin dünyaca ünlü isimlerinden Karsu’nun Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’yla yapacağı muhteşem performansla başlayacak. Ve 31 Temmuz’da Yıldız Tilbe konseriyle sona erecektir. Açık hava tiyatrosundaki özel etkinliklerden fiyatlarından yarı yarıya ucuz olarak biletleri 100 lira ile 400 lira arasında satışa çıkacaktır. Kar amacı gütmeyen vakfımızın kültür sanat faaliyetlerine katkılarını arttırmak amacıyla her zaman yanımızda olan katkılarıyla bize güç katan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ayrıca bugüne kadar olduğu gibi her zaman bize destek veren bütün sponsorlarımıza, firmalarımıza, sanayicilerimize, iş insanlarına teşekkür ediyoruz. Sanatseverlere ilk gün heyecanıyla yeni anılar biriktireceği bu festivale katılmaya davet ediyorum”.

 

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer’in açıklamalarından satır başları;

”Bursa hepinizin bildiği gibi çok önemli bir kültür turizm kenti. Ve bugün özellikle toplandığımız Bursa Festivali 61 yıllık bir hikaye. Gerçekten anılmaya değer, devam edilmeye değer ve desteklenmeye değer bir etkinlik. Çünkü hikayesi olan her şey pazarlanmaya da müsait demektir. 61 yıldır kesintisiz devam etmek ayrıca bu yönüyle de başta Büyükşehir Belediye Başkanımız ve bugüne kadar destek veren tüm festival, vakıf ve büyükşehir belediye başkanlarımıza da ben kültür turizm adına, bakanlığımız adına teşekkür ediyorum. Ben 3 yıldır buradayım. Izliyoruz ve zannediyorum da 2 yıldır Bakanlığımız da bu festivale önemli destek veriyor. Dolayısıyla bu festivali desteklemek, Bursa’nın adını festivaller üzerinde, festival kenti, kültür ve turizm kenti Bursa’yı anlatmak çok daha kolay. Ayrıca UNESCO kenti olarak dünyada önemli kentler arasına UNESCO payesini kent olarak Bursa 2021 yılında yaratıcı şehirler aralığına girmişti biliyorsunuz. Şimdi de İznik ile 2023 yılında Kültür Turizm Bakanlığı İznik’i önerdi. 2024 yılında inşallah Bursa yeni bir payemiz daha olacak. Yeni bir UNESCO daha alacağız. Ayrıca 2023 yılı içerisinde dünyanın en iyi turizm köyleri içerisine Cumalıkızık girmişti. Biz bu yıl yine Gölyazı’yı 2023 yılında dünyanın en iyi turizm köyleri arasına önerdik. Inşallah 2024 yılında o da dünyanın en iyi turizm köyleri arasında olacak. Hep birlikte kültür, sanat, turizm, el birliğiyle bir şeyler yapılabilirse o kent çok daha kıymetli, çok daha değerli, çok daha kültürde, sanatta ön plana çıkan bir kent olduğundaki markası çok daha güzel olabilir diye düşünüyorum. Ben bu festivalde emeği geçen, destek veren sponsorundan, Bakanlıklara ve Başkanımıza kadar ayrıca teşekkür ediyorum”.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın açıklamasında satır başları;

”Hayırlı haftalar diliyorum. Başta çok kıymetli İl Müdürümüz olmak üzere Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı Başkanımıza ve yönetimine de emekleri, katkıları, destekleri için teşekkür ediyorum. Kıymetli arkadaşlar, yaşadığımız Bursa az önce il Kültür Turizm Müdürümüzün de ifade ettiği gibi gerçekten sayısız özelliklere sahip çok özellikli bir şehir Bursa. Tabii bu özelliklerinin yanında Bursa bir kültür sanat şehri aynı zamanda. Yerel değerlerin, evrensel değerlere dönüştürmeyi başaran şehirlerden bir tanesi Bursa. Bursa bu değerli standartlara taşınmak adına, kültür, sanat, turizm adına dört bir koldan üzerine düşen vazifeleri yapmaya çalışılıyor. Tabii biliyoruz ki şehirler kültür ve sanatın sahiplendiği, yaşatıldığı ve geliştirildiği oranda gelişir. Tabii biz de bu anlayışla altyapı ve üstyapı yatırımlarımız yanında Bursa’yı daha yaşanabilir hale getirirken dünyanın kültür ve sanat takvimine gelen etkinliklerimize de şehrimize değer katıyoruz. Şehrimizin geleneksel kültür, sanat coşkusunu yaşatan değerlerimizden biri de uluslararası Bursa Festivali. Kolay değil. Sadece bir yıl pandemiden dolayı yapılamayan bu festival 61 yıldır ülkenin 61 yıllık markalarının çok fazla olmadığını ifade etmek istiyorum. Yani bu aslında Bursa’nın önemli değerlerinden bir tanesi”.

ŞERİFE ÖZ

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.