Bursa’da sahte emeklilik operasyonu!

Bursa’da sahte emeklilik operasyonu!
Yayınlama: 28.07.2023 12:30:11
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce sağlam ya da engelli oranı düşük şahısların usulsüz şekilde yüksek oranlı engelli raporu aldıkları ihbarı üzerine Nitelikli Dolandırıcılık ve Rüşvet suçlarından çalışma başlatıldı.

Yapılan çalışmalar neticesinde aralarında Kamu Görevlilerinin de bulunduğu 9 şüpheli şahsın sahte engelli raporu çıkarılmasını sağlayarak malulen emeklilik,  araç alımında ÖTV muafiyeti, ücretsiz ulaşım kartı ve evde bakım ücreti gibi engellilere tanınan haklardan yararlanıp kamu zararına neden oldukları tespit edildi. Ayrıca şüpheli şahısların rapor alma vaadiyle çok sayıda vatandaşı da dolandırdığı aktarıldı.

USÜLSÜZ İŞLEMLERLE EMEKLİ EDİLDİKLERİ BELİRLENDİ

Şüpheli şahısların Sahte Engelli Raporu alınacak şahıslar adına hastanelerden randevu aldıkları, tahlil ve doktor muayeneyelerine girmeden önce şüpheliler tarafından yönlendirilerek sahte raporlar alındığı, eski sağlık kurullarında düşük çıkan engelli raporlarının şüpheli şahıslarca usulsüz işlemler ile yükseltilerek malulen emekli edildikleri belirlendi.

ŞÜPHELİLER YAKALANDI

C.K (48), H.Y (42), Ş.Ö (38), F.V (39), Y.Ş (47), A.O (48), H.T.Y (44), A.O.Y (44), H.M (59) isimli şahıslar,  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliğince yapılan teknik ve fiziki çalışmalar neticesinde 25.07.2023 günü  eş zamanlı operasyon kapsamında yakalanarak gözaltına alınırken şüpheli şahısların yapılan ikamet aramalarında birçok doktora ait sahte kaşe, çok sayıda muayene evrakları, başka kişilere ait sağlık kurulu raporları ile sahte belgeler ele geçirildi.

Şüpheli şahıslar 28.07.2023 günü adli makamlara sevk edildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.