Çağlayan saldırısın da son perde!

6 Şubat’ta Çağlayan Adliyesi önünde gerçekleştirilen terör saldırısının perde arkası gün yüzüne çıktı.

Çağlayan saldırısın da son perde!
Yayınlama: 20.02.2024 16:43:15
A+
A-

6 Şubat’ta Çağlayan Adliyesi önünde gerçekleştirilen terör saldırısının perde arkası gün yüzüne çıktı. Saldırıdan kısa bir süre önce Meriç Nehri kıyısında yakalanan DHKP-C üyesi 4 teröristin üzerinden çıkan canlı bomba düzeneği ile Çağlayan Adliyesi’nin krokisi kanlı saldırının nasıl önlendiğini ortaya koydu.

Sırtlarında çantalarla İstanbul’un kalbi Çağlayan Adliyesi’ni hedef aldılar. Polis ekiplerinin dikkati ile kanlı amaçlarına ulaşamadan etkisiz hale getirildiler.

6 Şubat’ta Çağlayan Adliyesi önünde gerçekleştirilen terör saldırısının perde arkası ortaya çıktı.

Saldırıyı gerçekleştirmek üzere görevlendirilen 4 DHKP-C’li terörist, Yunanistan’dan Meriç Nehri kıyısına geldikleri sırada jandarma tarafından fark edildi. Teröristlerle jandarma arasında çatışma çıktı.

Bu 4 isim, Avrupa’daki terör kamplarında eğitim almış DHK-C militanlarıydı. Teröristlerin çantalarında 12 kilogram patlamaya hazır canlı bomba düzeneği ve uzun namlulu silah bulundu. Ayrıca teröristlerin çantalarında Çağlayan Adliyesi’nin krokisi de vardı.

Harika Kızılkaya, Burak Ağarmış, Erdoğan Çakır ve Özkan Güzel isimli 4 DHKP-C militanı çıkan çatışmada güvenlik güçleri tarafından kısa sürede etkisiz hale getirildi.

Böylece DHKP-C’li teröristler Pınar Birkoç ve Emrah Yayla, 4 kişilik terörist ekibi ile bir araya gelemedi, Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleştirmeyi planladıkları eylem başarısız oldu.

Özel eğitimli 4 kişilik terörist ekibin örgütün üst yönetiminden talimat aldıkları ve Türkiye’de bir dizi canlı bomba ve silahlı eylem gerçekleştirmek üzere görevlendirildikleri ortaya çıktı.

Meriç Nehri kıyısında etkisiz hale getirilen o teröristlerin çantalarından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin krokisi de çıktı. Ancak yapılan istihbarati çalışmalarla DHKP-C’li teröristlerin kanlı tuzakları önlenmiş oldu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.