CHP mitinginde DEM bayrağı krizi!

Bir yanda yerel seçim çalışmaları sürerken, bir yanda da ittifaklar konuşulmaya devam ediyor.

CHP mitinginde DEM bayrağı krizi!
Yayınlama: 25.02.2024 20:08:23
A+
A-

Bir yanda yerel seçim çalışmaları sürerken, bir yanda da ittifaklar konuşulmaya devam ediyor. CHP Esenyurt’tan aday gösterdi, DEM Parti göstermedi. CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ahmet Özer’in aday gösterilmesi akıllara, “DEM Parti ile CHP İstanbul özelinde ittifak mı yaptı?” sorusunu getirdi. Peki, İstanbul’un en kalabalık ilçesi Esenyurt için kulislerde ne konuşuluyor? Detaylar haberimizde…

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. CHP geçtiğimiz günlerde Esenyurt adayını açıklamıştı. Ancak sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildi, yerine ise Ahmet Özer aday gösterildi. Siyasal İletişimci Ferhat Murat, “Aslında sağlık sorunları nedeniyle çekildiklerini ifade ettiler ama DEM tarafına baktığımızda ‘Kent uzlaşısı nedeniyle Esenyurt’ta bir iş birliğine vardık’ açıklaması yapıldı” dedi.

CHP mitinginde DEM bayrağı İki parti İstanbulda gizli ittifak mı yaptı

İSTANBUL’UN KİLİDİ “ESENYURT”

DEM Parti Esenyurt’ta aday çıkarmadı. Kulislerde Esenyurt için DEM ve CHP’nin ittifak yaptığı konuşuluyor. Geçmiş 3 seçime baktığımızda Esenyurt’u alan partinin İstanbul belediye başkanlığını da kazandığı görülüyor. Siyasal İletişimci Ferhat Murat, “Ekrem İmamoğlu’nun, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul’da kazanması için DEM’in oylarına çok net bir şekilde ihtiyacı olduğundan dolayı bu gün rahatlıkla şunu söyleyebiliyoruz. Terörün siyasi uzantısı DEM’in CHP’nin politikalarına ve hatta adaylarına yön verebildiğini rahatlıkla görüyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Sancaktepe’de yaptığı mitingde DEM Parti bayraklarının açılması da gözlerden kaçmadı. Siyasal İletişimci Ferhat Murat, “Meral Danış Beştaş’ın adaylık ilanından sonra İstanbul’da sahalarda hiç yer almıyor olması, İstanbul’da belediyede iktidarda olan Ekrem İmamoğlu’nun projelerini yaptıklarını, yapamadıklarını eleştirmek yerine Cumhur İttifakı’nın, AK Parti’nin adayı Murat Kurum’u eleştirerek sürece başladığını görüyoruz” diye konuştu.

CHP mitinginde DEM bayrağı İki parti İstanbulda gizli ittifak mı yaptı

Ayrıca bir televizyon programına konuşan DEM Partili Altan Tan, CHP ile DEM Parti arasındaki ittifakı itiraf eden nitelikte açıklamalar yaptı. Tan, “Yine elle tutulur bir karşılık görmeden İstanbul özelinde Ekrem İmamoğlu destekleniyor” dedi. Siyasal İletişimci Ferhat Murat, “İstanbul’da CHP-DEM iş birliği içerisinde. Hatta bu zaten mitinglerdeki bayraklarda da çok net bir şekilde ortaya çıkıyor” değerlendirmesini yaptı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.