CHP’de kurultay heyecanı başladı! CHP Genel Başkanı kim olacak?

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı “İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı” sloganı ile bugün ve yarın Ankara Spor Salonu’nda yapılacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Grup Başkanı Özgür Özel’in yarışına sahne olacak kurultayda bugün genel başkan, yarın yeni parti yönetimi belirlenecek.

CHP’de kurultay heyecanı başladı! CHP Genel Başkanı kim olacak?
Yayınlama: 04.11.2023 12:50:14
A+
A-

CHP 38. Olağan Kurultayı “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla bugün Ankara’da başladı. Divan Başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yapacağı kurultayda, 81 ilden gelen bin 367 kurultay delegesi yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçecek. Aday olabilmek için delegelerin yüzde 5’inin imzasının olması gerektiği rekabette CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel, eski PM üyesi Örsan Kunter Öymen ve eski milletvekili İlhan Cihaner yarışacak.

DİVAN ÜYELERİ NETLEŞTİ

10.30 İmamoğlu’nun başkanlık yapacağı divanın diğer üyeleri de netleşti. Değişimciler Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz,Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, Giresun İl Başkanı Gökhan Senyürek, Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir’in; Genel Merkez de Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan, Uzunköprü ilçe Belediye Başkanı Özlem Becan, Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç’ın isimlerini bildirdi.

İLHAN CİHANER ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

İlhan Cihaner, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cihaner, çirkin bir ortam yaratıldığını söyleyerek, “Bu anti demokratik, siyasetsiz ve kişilere indirgenmiş yarışın parçası olmayı reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

11:07 ‘FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK VAR’

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova’ya açıklamada bulunan gazeteci Gürbüz Evren, “Fırtına öncesi sessizlik var. Süreç ilerledikçe ortalık biraz ısınacağa benziyor. Bugün bu kurultayı kırılma noktası olarak görüyorlar” dedi. Gazeteci Abdulkadir Selvi ise, “Başa baş bir yarışa sahne olacak. Özel ve Kılıçdaroğlu’nun salondaki performansı önemli olacak” yorumunda bulundu.

11.25 ÖZGÜR ÖZEL KURULTAY SALONUNA GELDİ

CNN TÜRK muhabiri Melike Görür, kurultayın yapılacağı salonun önünden yaptığı yayında, “Özgür Özel’in destekçileri de burada. Oldukça kalabalık yürümekte zorluk çekiyoruz. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumaları da Özgür Özel’e tahsis edildi. Gözler hem Özgür Özel’de hem de Kılıçdaroğlu’nda. Değişim isteyen isimler bina girişinde Özgür Özel’i bekliyor. Pankartlarda değişim vurgusu yapıldığını görüyoruz. Kılıçdaroğlu’nun pankartlarının daha az olduğunu söylemek mümkün. Özel’den sonra da Kılıçdaroğlu’nun gelmesini bekliyoruz. Kılıçdaroğlu’nun selamlama yaparken tek başına yapmayacağını öğrendik. Kılıçdaroğlu evden çıkmış dakikalar sonra buraya gelecek. Özgür Özel eşi ve kızıyla beraber kurultayın yapılacağı salona geldi. İlgi oldukça yoğun. Özgür Özel herkese tek tek selam veriyor” ifadelerini kullandı.

11.46 Kurultayda Divan Başkanlığı görevinde bulunacak olan Ekrem İmamoğlu da salona girdi.

11.50 EKREM İMAMOĞLU SALONDA 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 38. olağan kurultayın yapılacağı salona geldi.

KILIÇDAROĞLU VE ÖZEL’İN TRİBÜNLERİ AYRILDI

Arena Spor Salonu’nun sağ tarafındaki tribünler Özel’i, sol taraftaki tribünler ise Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler için ayrıldı.

12.15 KILIÇDAROĞLU KURULTAY SALONUNA GELDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kurultayın yapılacağı salona geldi. Kılıçdaroğlu’nu destekçileri salon önünde karşıladı. Kılıçdaroğlu’nun destekçileri “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganlarını attı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.