Başkan adayı Çolak: Nilüfer gerçek belediyecilikle tanışacak

Cumhur İttifakı’nın Nilüfer Belediye Başkan adayı Celil Çolak, Bursa Platformu Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette, Nilüfer’i “gerçek belediyecilikle tanıştırmak” için hazırlanan projeler hakkında bilgi verildi.

Başkan adayı Çolak: Nilüfer gerçek belediyecilikle tanışacak
Yayınlama: 22.03.2024 14:25:04
A+
A-

Sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket etmeyi ve “ortak akıl” kullanmayı hedeflediklerini belirten Çolak, Nilüfer’in “yanlış yönetim anlayışı” yüzünden geriye gittiğini savundu.

Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi Vurgulandı

Çolak, sivil toplum kuruluşlarının demokrasilerde önemli bir yere sahip olduğunu ve kent yöneticilerine rehberlik ettiklerini söyledi. Bursa Platformu’nun ilkeli duruşunu ve Bursa için yaptığı çalışmaları takip ettiklerini belirten Çolak, “Bursa’da yaşayan herkesi Bursalı kabul eden” ve kentlilik bilincinin gelişmesi için çaba harcayan derneğin çalışmalarını önemsediklerini ifade etti.

Nilüfer’in Sorunları Sıralandı

Şehirlerin insan öncelikli ve hizmet odaklı bir yönetime ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Çolak, Nilüfer’in “yanlış yönetim anlayışı” yüzünden geriye gittiğini savundu. Sonradan gelişen bir ilçe olmasına rağmen hatalı imar uygulamaları nedeniyle hızla varoşlaştığını öne süren Çolak, Balat’ı örnek olarak gösterdi. Balat’ın ana caddesinde daracık kaldırımlar ve yetersiz otoparklar olduğunu belirten Çolak, Nilüfer’in sadece Özlüce Bulvarı’ndan ibaret olmadığını ve ara sokaklarda da hatalı uygulamaların göze çarptığını söyledi.

Nilüfer için Vizyon Projeler Hazırlandı

Çolak, Nilüfer’i “gerçek belediyecilikle tanıştırmak” için yola çıktıklarını ve vizyon projeler hazırladıklarını söyledi. Önce yapılan hataları ve yanlış uygulamaları düzelteceklerini belirten Çolak, sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket ederek “ortak akıl” kullanacaklarını ve Nilüfer’i hak ettiği yere birlikte taşıyacaklarını ifade etti.

Bursa Platformu’ndan Rapor

Bursa Platformu Derneği Başkanı İsmail Hakkı Kavurmacı ise Bursalılık bilincini oluşturmak ve aidiyet duygusunu geliştirmek için çalıştıklarını söyledi. Konuşmasının ardından Kavurmacı, dernek olarak hazırladıkları “Bursa Raporu”nu Çolak’a sundu. Çolak da raporu inceledi ve Nilüfer Belediye Başkanı seçilmesi halinde büyük emekle hazırlanan projelerin uygulanması için birlikte çalışmak istediğini söyledi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.