Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alper Gezeravcı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alper Gezeravcı ile görüştü
Yayınlama: 22.01.2024 15:18:32
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk astronot Alper Gezeravcı ile canlı bağlantı yolu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Gezeravcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevin hangi aşamasında olduğuna yönelik sorusunu yanıtladı. Gezeravcı, “Burada deneyler yapıp sonuçları ülkemize getireceğim” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzaya çıkan ilk Türk olan Alper Gezeravcı ile canlı bağlantı yolu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Gezeravcı görüşmede, “Gayet iyiyim. Türk astronot ve bilim misyonunda görev almaktan mutluluk duyuyorum.” dedi. “Ülkemi temsil etmenin ve bayrağımızı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda taşımanın gururunu yaşıyorum.” diyen Gezeravcı, “Kendimize olan özgüvenimizi ayağa kaldırmamıza ve pekiştirmemize imkan tanıdınız, bunun için size minnettarım sayın Cumhurbaşkanım.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezeravcı’ya görevinin hangi aşamasında olduğunu sordu.

Gezeravcı şu yanıtı verdi:

“Öncelikle yer çekimsiz ortamda bulunmak çok farklı bir deneyim. 8 ayı aşan süre eğitimin ardından, görevime planlı şekilde başladım. Türk astronot ve bilim misyonumuzun en önemli kısmını teşkil eden, bilimsel deneylerimizi hassas şartlarda istasyondaki yerlerine aktarmaktı. Deney düzeneklerimizi Drogon kapsülünden istasyon içerisindeki deney öncesi muhafaza konumlarına naklederek ilk adımı tamamladım. Bunun ardından da planlı takvim dahilinde deneylerimize başladım. Deneyleri tamamlayıp, ülkemize getirmek üzere kayıt altına alıyor olacağım.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.