Erdoğan: Enerjide Tam Bağımsızlık İlk Hedef!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak mitinginde halka hitap ediyor. Erdoğan Cumhur İttifakı’nın Zonguldak adaylarını duyuracak.

Erdoğan: Enerjide Tam Bağımsızlık İlk Hedef!
Yayınlama: 10.02.2024 14:07:28
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak mitinginde halka hitap ediyor. Erdoğan Cumhur İttifakı’nın Zonguldak adaylarını duyuracak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak mitingine katılıyor.

Coşkulu kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın Zonguldak adaylarını duyuracak.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları söyle;

Şehre gelişimizden itibaren bizleri hasretle bağrına basan her bir kardeşime teşekkür ediyorum. Görüyorum ki miting alanımız büyümüş, genişlemiş. Yeni meydanımız maşallah şehrimize de çok yakışmış. Ama Zonguldak’la aramızdaki sevda çok daha fazla büyümüş. Allah hepinizden, tüm Zonguldak’tan razı olsun diyorum. Evelallah siz bize böyle samimiyetle sahip çıktığınız müddetçe bizi kimse yolumuzdan alıkoyamaz.

‘Tehditleri bize sökmez’

Zonguldaklı kardeşlerimiz bizim yanımızda dağ gibi durduğu sürece Türkiye Yüzyılı’nın inşasını kimse engelleyemez. Zonguldak, bizim yoldaşımız olduğu müddetçe ne FETÖ’cü hainlerin ne DEAŞ’lı canilerin ne PKK’lı alçakların ne de DHKP-C’lilerin tehditleri bize sökmez. Ne diyor şair, “Cehennem olan gelen göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki hak yoludur, dönme bilmeyiz yürürüz. Değil mi cephemizin sinesinde iman bir, sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir. Değil mi sinede birdir vuran yürek yılmaz, cihan yıkılsa bu cephe sarsılmaz.”

‘İlkelerimize sıkı sıkıya sarılmamız gerekiyor’

Zonguldaklı kardeşlerimizle bir duvarın tuğlaları gibi kenetlendiğimiz sürece Allah’ın izniyle cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz. Elbette bunun için şu ilkelerimize sıkı sıkıya sarılmamız gerekiyor. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bunu başardığımızda Allah’ın izniyle kimse bize zincir vuramaz, bizim önümüzü kesemez, hedeflerimize ulaşmaktan bizi geri bırakamaz. Rabbim dirliğimizi, şu beraberliğimizi, yol arkadaşlığımızı daim eylesin diyorum. Her birinize meydanlara sığmayan şu büyük aşkınız için en içten şükranlarımı sunuyorum.

‘Doalgaz desteği Nisan 2024 kadar sürecek’

Şehrimize en son bundan sadece 9 ay önce, 20 Nisan tarihinde gelmiştim. Ziyaretimizde milletimizin asırlık hayallerinden olan Karadeniz Doğalgazını resmen devreye almanın gururunu yaşamıştık. Filyos’taki törenimizde müjdesini verdiğimiz ücretsiz doğalgaz desteğimizi halen sürdürüyoruz. İlk ay ısınma dahil konutlardan hiçbir ücret almadık. Yani, vatandaşlarımızın doğalgaz faturasını devlet olarak biz ödedik. Daha sonra 11 ay boyunca konutlardaki mutfak ve su ısıtma için kullanılan 25 metreküplük doğalgaz tüketiminin bilabedel olacağını söyledik. Nisan ayından beri 25 metreküplük miktarı faturalardan düşüyoruz. Bu uygulamayı Nisan 2024 dönemine kadar devam ettireceğiz. Vatandaşlarımızın bütçesine toplam 87 milyar lira tutarında doğrudan destek sağlamış olacağız.

‘Her seçim öncesinde gaz buluyorlar diyen çapsızlar!’

Sadece bununla da yetinmiyoruz. Kendi gemilerimizle sismik arama ve sondaj çalışmalarımız devam ediyor. Her seçim öncesinde gaz buluyorlar diyen çapsızlara aldırmadan, parayı Karadeniz ve Akdeniz’in sularına gömüyorlar diyen gafillere kulak asmadan ne dedik? Bulanlar, ancak arayanlardır düsturuyla arama faaliyetlerimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Zonguldak’ı kömürden sonra doğalgazın da merkezi haline getirmekte kararlıyız. Enerjide tam bağımsızlığı yakalamak en önemli hedefimizdir. Türkiye’nin enerji güvenliğini garanti edecek hamleleri azim ve cesaretle hayata geçiriyoruz.

Gabar’daki günlük üretim 35 bin varili geçti

Karadeniz doğalgazının ardından şimdi de Gabar’da bulduğumuz yüksek miktarda ve kalitede petrol, bu atılımlardan biriydi. Hatırlarsanız muhalefet cenahı, bu keşfimize de bir kulp takmıştı. Milletin sevincine ortak olmak yerine petrol keşfimizi alaya almışlardı. Peki sonra ne oldu? Muhalefetin burun kıvırdığı Gabar’daki petrol kuyumuzun günlük üretimi bugün itibarıyla müjdeye dikkat, 35 bin varili geçti. 100 bin varile çıkmasını hedefliyoruz. Azmeden Allah’ın rahmetinden ümidi kesmeyen bu neticeyi yakalar.

‘Bu kirli plana sizinle beraber geçit vermedik’

Seçim kazanmak uğruna devletin bakanlarını pazarlık konusu yapacak kadar ihtiraslarının kurbanı oldular. Bu kirli plana sizinle beraber geçit vermedik. İlk turda yüzde 52, ikinci turda yüzde 55 oy oranıyla Zonguldak milletin adamına çok güçlü bir şekilde sahip çıktı. Zonguldak halkına bize olan güvenleri ve vefaları için buradan teşekkürlerimizi iletiyorum. Sizin emanetinize asla gölge düşürmeyeceğiz. Gece gündüz koşturacağız. Bundan en küçük bir şüpheniz olmasın. Zonguldak milli dayanışmanın da sembol şehri. Bunu 6 Şubat’ta bir kez daha gördük. Zonguldaklı madencilerimiz var ya, sarı bereliler var ya, enkazların altındaki vatandaşları kurtarmak için seferber oldular. Madenci kardeşlerime milletim adına tekrar teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zonguldak belediye başkan adaylarını tek tek ilan etti:

Alaplı: Recep Ocak

Çaycuma: Bünyamin Bostancı

Devrek: Özcan Ulupınar

Ereğli: İbrahim Sezer

Gökçebey: Erkan Soner Kodaman

Kilimli: Kamil Altun

Kozlu: Ali Bektaş

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.