Eurovision’dan Zelenski kararı!

Eurovision’dan Zelenski kararı!
Yayınlama: 12.05.2023 17:32:43
A+
A-

Avrupa Yayın Birliği (EBU), bu yıl 67’ncisi düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması’nın final bölümünde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’in video konferans ile konuşma talebini reddetti.

Eurovision'dan Zelenski kararı! İzin çıkmadı
Bu yıl 67’ncisi düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması’nda ikinci yarı final geride kaldı. Yarın akşam gerçekleşecek büyük final ile 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nın kazananı belli olacak. İngiltere’nin Liverpool kentinde gerçekleştirilecek olan yarışma öncesinde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’ye Eurovision engeli geldi.

Yarışmayı organize eden Avrupa Yayın Birliği (EBU), Zelenski’nin yarışmaya video konferans ile bağlanma talebini kabul etmedi. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılara başladığı günden bu yana uluslararası toplantılara video ile katılım sağlayan Zelenski’nin şarkı yarışmasında katılımcılara hitap etmesinin “yarışmayı siyasileştireceğini” savunan EBU, performanslar sırasında siyasi açıklama yapılmamasını istiyor. EBU tarafından yapılan açıklamada, “Yarışmanın final bölümünde Zelenski’nin 160 milyona seslenerek ülkesi için destek istemesi beklenen video ile katılım göstermesi talebi organizatörler tarafından geri çevrildi” denildi.

Açıklamada, Eurovision’un başladığı günden bu yana kuralları ve prensipleri olan uluslararası bir eğlence programı olduğu vurgulandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş