Gizli kayıt skandalı ortalığı karıştırdı!

Gizli kayıt skandalı ortalığı karıştırdı!
Yayınlama: 21.06.2023 09:17:46
A+
A-

Merhum iş insanı Sakıp Sabancı’nın eşi Türkan Sabancı, aile bireylerinin sağlık durumlarıyla ilgili doktorlarla yaptığı bir toplantıyı gizlice kayda alan hemşireden şikayetçi oldu. Yaşanan skandal olay, akıllara Prenses Diana’nın psikoloğuyla yaşadığı süreci geçirdi.

Türkiye’nin en zengin ve en köklü ailelerinden biri olarak ön plana çıkan Sabancılar, son günlerde gizli kayıt skandalıyla gündeme geliyor.

İddialara göre merhum iş insanı Sakıp Sabancı’nın eşi Türkan Sabancı, 6 Aralık 2022 tarihinde Sakıp Sabancı Müzesi olan Atlı Köşk’te aile bireylerinin sağlık durumlarına ilişkin bir toplantı gerçekleştirdi.

Aileye dair özel ayrıntıların ele alındığı toplantıda alanında uzman 4 doktor ve bir de hemşire yer aldı. Ancak toplantı başladığı esnada hemşire Mukaddes S. konuşulanları gizli bir şekilde kayıt altına almaya başladı.

Durumu fark eden Türkan S. ise hemen müdahale ederek ses kaydı alınmasını engelledi.

Skandal olayın ardından söz konusu kayıt ile ilgili yaşananlar, toplantıya katılanlar tarafından tutanak altına alındı.

Tutanakta Mukaddes S.’nin toplantıda rıza dışı şahsi telefonu ile ses kaydı aldığı, kendisinin de kayıt yaptığını kabul ettiği ifade edildi.

Hemşirenin işine son verilirken, Türkan Sabancı ailenin avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Şikayet dilekçesinde şüphelinin kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması suçunu işlediğini bu nedenle cezalandırılması gerektiği bilgilerine yer verildi.

Türkan Sabancı’nın şikayeti üzerine savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Sabancı ailesinde yaşanan bu skandal olay akıllara İngiltere Kraliyet Ailesi’nin unutulmaz ismi Prenses Diana’yı getirdi. Galler Prensesi, Prens Charles ile evli olduğu dönemde sıkıntılı bir süreç yaşıyor ve kendisini çıkmazda hissediyordu. Kraliyet ailesinde yaşadıklarını, evliliğini ve iç dünyasındaki karmaşayı psikoloğuna anlatan Diana’nın seansları gizlice ses kaydına alındı. Prenses Diana’nın evliliği ve ailesi hakkında kötü yorumlar yaptığı hem aileye hem de basına servis edildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.