Gram altında rekor!

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. Gram altın rekor seviyede. Bu hareketlilik devam edecek mi? Yeni haftanın ilk gününde piyasaların son durumunu değerlendirildi.

Gram altında rekor!
Yayınlama: 26.02.2024 10:48:26
A+
A-

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. Gram altın rekor seviyede. Bu hareketlilik devam edecek mi? Yeni haftanın ilk gününde piyasaların son durumunu değerlendirildi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı detayları şu ifadelerle aktardı;

Kapalıçarşı’da gram altın 2120 TL. Hem global piyasalardaki altın fiyatının güçlü duruşundan dolayı şu an ons altını 2 bin doların üzerinde izliyoruz.

Gram altında rekor! Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam edecek mi?

Amerika Merkez Bankası’nın faiz indirimi beklentisi altını güçlü tutuyor. Orta Doğu’daki jeopolitik gelişmeleri de yakından takip ediyoruz.

Hem tüm dünyada hem de iç piyasada bu gelişmeler ile altın tarafında aslında mutlaka portföylerde olması gereken bir enstrüman olarak bakılıyor.

İç piyasaya baktığımızda da aslında hem uluslararası piyasalarda hem de kapalıçarşı arasında neredeyse bir 100 TL’lik farklılık söz konusu.

O yüzden televizyonda 2020 TL olarak görüyoruz ama şu an itibariyle Kapalıçarşı’da 2120’den satılıyor.

Yükseliş devam edecek ve ons altında 2100 seviyesi üzerine tüm dünyada yeni bir yükseliş trendi bekleniyor. Hatta yıl sonunda 2510 dolar seviyeleri konuşuluyor. Bu noktada gram altında da 2500-3000 TL aralığını görebiliriz. Tabii ki 2000 TL’nin altında temkinli olmakta fayda var ama enflasyonu konuştuğumuz ortamda savaşları, jeopolitik riski konuştuğumuz ortamda ve Merkez Bankaları’nda sıkılaşma politikaları devam ediyor. Faiz artırımlarını konuştuğumuz ortamda altın ekonomik büyümeye dair riskler artması dolayısıyla, daha fazla tercih edilen enstrüman olmaya başladı.

Hem içeride global fonlara baktığımızda hem de bireysel yatırımcılara baktığımızda altın miktarı artıyor. Bu arada merkez bankalarında önümüzdeki 5 yıllık süre içerisinde altın alımlarına devam etmesi bekleniyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.