İlk İslami Finans Kartı Olan “TAYYAB” İsimli Kart, Türkiye’de

İlk İslami Finans Kartı Olan “TAYYAB” İsimli Kart, Türkiye’de
Yayınlama: 15.08.2023 09:45:40
A+
A-

Bir mobil uygulama üzerinden çalışan ilk İslami kart Tayyab Türkiye’de kullanıma başlandı. Karta ait internet sitesinde kartla ilgili “İslami ihtiyaçlarınızın birçoğunu karşılamanıza yardımcı oluyor” ifadelerin kullanıldı.

Bir mobil uygulama üzerinden çalışan ilk İslami kart Tayyab Türkiye’de kullanıma başlandı.

Karta ait internet sitesinde kartla ilgili “İslami ihtiyaçlarınızın birçoğunu karşılamanıza yardımcı oluyor” ifadelerin kullanıldı.

Sitede ayrıca kart “Tayyab ön ödemeli dijital/fiziksel kartlar, hangi dinden olursa olsun herkesin rahatlıkla kullanabileceği, ödemelerinizi kolayca yapmanızı sağlayacak modern ve etik çözümler sunan bir kart hizmetidir.” ifadeleri ile tanımlandı.

Kartın internet sitesinde ayrıca, “Tayyab, benzersiz mobil uygulamasıyla günlük İslami ihtiyaçlarınızın birçoğunu karşılamanıza yardımcı oluyor; lisanslı elektronik para kuruluşu Sipay ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde çıkarttığımız Master Card sertifikalı ön ödemeli Tayyab kartları ile günlük finansal işlemlerinizi İslami normlara uygun, kolay ve rahat bir şekilde yapmanızı sağlıyoruz.” denildi.

Tayyab Kartı hangi firma sunuyor?

İnternet sitesinde Tayyab’ın kime ait olduğuna yönelik bilgiler de mevcut: “Tayyab ön ödemeli dijital/fiziksel İslami kart kapsamındaki ödeme ve elektronik para hizmetleri Sipay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. (Sipay) tarafından sağlanmaktadır. Tayyab Technologies Bilgisayar Programcılık Yazılım A.Ş. (Tayyab), ödeme ve elektronik para hizmetlerinin sağlanmasında Sipay’in aracısıdır ve Sipay adına ve hesabı adına hareket eder” denmekte.

Ücretlendirme nasıl?

Kartın pazarlama stratejisinde diğer bankalara göre makul sayılacak ücretlendirme tarifesi uygulandığı görüldü. Fiziksel kartta ilk seferde 119 TL alınıyor. Aylık ücret de “aylık bakım ücret” adı ile isimlendirilmiş ve her ay 7 TL alınıyor. ATM’den para yükleme 1,5-2 TL, IBAN’a transfer 2 TL olarak fiyatlandırılmış.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.