İsveç’e onay verilmesinin sebebi ekonomi mi?

İsveç’e onay verilmesinin sebebi ekonomi mi?
Yayınlama: 11.07.2023 15:34:41
A+
A-

Üst düzey Türk yetkili, Batı’nın mali kaynak ihtiyacında Türkiye’nin yanında olmasını gerektiğini söylerken, “Türkiye’nin ABD’yle mümkün olduğunca makul bir ilişki geliştirmek istediğini” vurguladı.

İsveç’in NATO’ya üye olması için dün yoğun bir şekilde yürütülen görüşmelerin ardından, üst düzey bir Türk yetkili Reuters’a açıklamalarda bulundu.

AB’DEN YENİ ADIMLAR BEKLENİYOR

BBC’nin Reuters’tan aktardığı ve ismi açıklanmayan Türk yetkili, “İsveç’e NATO için yeşil ışık yakılmasının ardından AB reform grubunun canlandırılması planlanıyor. AB’den vize muafiyeti gibi alanlarda somut ilerleme ve üyelik müzakerelerinde yarım kalan fasılların sonuçlanmasını istiyoruz” dedi.

AMERİKA VE RUSYA’YLA İLİŞKİLER DENGESİ

Rusya ve ABD’yle ilişkiler için de Türk yetkili, “ABD’yle de olabildiğince makul bir ilişki gelişecek; konuların belki hepsi çözülemeyecek ama birkaçının çok hızlı sonuçlanmasını istiyor ve bekliyoruz. Rusya ile ilişkilerin zora gireceği, bozulacağı gibi bir çıkarım asla olmamalı” yorumunu yaptı.

EKONOMİK BEKLENTİLER

Türk yetkili son olarak, “Türkiye ekonomide bazı konularda sıkıntılar çekiyor; Batı’nın Türkiye’nin kaynak ihtiyacında yanında olması gerekiyor” ifadesini kullandı.

28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Türkiye, ekonomi politikasında değişikliğe gitti. Ekonominin başına Mehmet Şimşek’in getirilmesiyle birlikte de daha Ortodoks yani geneksel politikalar uygulanmaya başlandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.