Kadir Gecesi’nin Fazileti Nedir?

Kadir Gecesi’nin Fazileti Nedir?
Yayınlama: 17.04.2023 19:05:11
A+
A-

İslam aleminin yol gösterici olan Kuran bu gece tüm insanlığa indirilmiş ve insanlar Allah’ın nuruyla tanışmışlardır. Bu gecenin önemi Kuran’da bulunan ‘Kadir suresi’ ile tüm insanlara anlatılmıştır. Kadir suresi üzerinde bu gecenin önemi vurgulanmış, Peygambere ve insanlara ışık tutulmuştur. Kadir gecesinde yapılan ibadetlerde kat kat sevaplar yazılarak, insanların günahlarının affedileceği de bildirilmiştir.

Kadir gecesine yönelik söylenmiş olan onlarca hadis vardır. Bu hadislerde bu gecenin anlam ve önemi, fazileti en iyi şekilde insanlara anlatılmıştır.

Kadir gecesiyle ilgili hadisler şu şekilde sıralanıyor;

  • Taberani: “Kadir gecesi mülayim ve oldukça açık olur. Asla soğuk ve sıcak değildir. O günden sonra olan sabahın güneşi ise zaif ve kızıldır. Tüm insanlara aydınlık vardır.”
  • Taberani: “Kadir gecesinde bulut olmaz. Yağmur ve rüzgarda yoktur. Soğuk veya sıcak olmaz. O geceden sonra güneş çok güzel bir şekilde doğar. Kimseyi yakmaz, herkese yol gösterici ışık yayar.”
  • Sahihul Camii-s Sağır: “Kadir gecesinde başını kaldırıp göğe bakan kişiler yıldızların kaymadığını göreceklerdir. Bu gece yıldızlar kaymaz, her şey ibadete durur.”

Kadir gecesi hakkında aktarılan bu hadisler, bu gecenin ne kadar kutsal ve önemli olduğunu tüm insanlara aktarmıştır. Kadir gecesini ibadetle geçiren herkesi kurtuluş kapısı bekler.

Kadir gecesini konu edinen ayetlerde mevcuttur. Bu ayetleri okuyan kimseler bu önemli gece ile ilgili son derece detaylı bilgi sahibi olurlar. Allah Duhan suresinde tüm kullarına şu şekilde buyuruyor: “Biz Kuran-ı mübarek bir gecede indirdik. Biz zaten insanları her daim uyarmaktayız.”

Duhan suresinde buyrulduğu üzere Kuran bu gece inmeye başlamıştır. Ayrıca Kadir suresinde de öneminden bahsediliyor. Allah Kadir suresinde bu gece için şunları buyuruyor: “Kadir Gecesini bilir misiniz? Biz Kuranı o gece indirmeye başladık. O gece bin aydan daha hayırlı bir aydır. Kadir gecesinde melekler ve ruhlar Allah’ın emriyle çeşitli işleri yerine getirmek için yere inerler. O gece yer yüzü güneş doğana kadar serin ve esnek olur.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.