Kapsül kenetlenmesi için geri sayım başladı!

Kapsül kenetlenmesi için geri sayım başladı!
Yayınlama: 20.01.2024 11:40:28
A+
A-

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonuna doğru yolculuğu devam ediyor. Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenmesi için geri sayım başladı. Axiom’dan yapılan açıklamada “Kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu’na TSİ 13.45’e kenetlenmesi bekleniyor.” denildi. Astronotlar için karşılama töreni de TSİ 15:35’de yapılacak.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı‘yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonuna doğru yolculuğu devam ediyor. Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenmesi için geri sayım başladı. Axiom’dan yapılan açıklamada “Kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu’na TSİ 13.45’e kenetlenmesi bekleniyor.” denildi. Astronotlar için karşılama töreni de TSİ 15:35’de yapılacak.

Astronotların bulunduğu Dragon kapsülünün Uzay İstasyonu’na kenetlenmesi için geri sayım başladı. 20 Ocak TSİ 13:15’te Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlenmesi bekleniyordu.

Axiom‘un X hesabından yapılan açıklamada, kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu‘na beklenenden daha erken kenetlenmesi beklendiği duyuruldu. Kenetlenmenin tahmini olarak TSİ 12:19’da gerçekleşeceği bildirilmişti.

Daha sonra yapılan açıklamada ise kapsülün kenetlenmesi TSİ 13:45’e ertelendi.

Astronotlar için karşılama töreni de TSİ 15:35’de yapılacak. Alper Gezeravcı’nın bu sırada istasyonda kendilerini bekleyen yeni ekip arkadaşlarına Türkiye’den götürdüğü hediyeleri vermesi bekleniyor.

Öte yandan kenetlenme için Axiom’un X hesabında saat 10:30’dan itibaren özel yayın başlayacak.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.