Bursa’da akciğer ameliyatında bir ilk!

Bursa’da Doruk Sağlık Grubu Nilüfer Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Kamran Aliyev, herhangi bir kesi yapmadan uyguladığı akciğer ameliyatı ile Bursa’da bir ilke imza attı.

Bursa’da akciğer ameliyatında bir ilk!
Yayınlama: 05.04.2024 10:40:10
A+
A-

Akciğer dokusu kalınlaşması olarak bilinen akciğer interstisyel hastalıklarının tanısında uygulanan operasyonda, daha öncesinde açık veya kapalı yöntemlerle yapılan kesi işlemi yerine, ağız veya burundan bronkoskop ile özel kriyo cihazla girilerek dondurma işlemi yapıldı.

Kesi uygulanmadan akciğer ameliyatı yapıldı

Bursa’da bir ilk gerçekleştirildi

Doruk Sağlık Grubu Nilüfer Hastanesi’nde yapılan ameliyatla Bursa’da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Op. Dr. Kamran Aliyev, “Bu hastalıkta akciğer dokusu esnekliğini kaybettiği için gaz alışverişi bozuluyor. İlk olarak hastalığın teşhisini koyarak tedavi yöntemini belirledik. Daha öncesinde bu ameliyatlar açık veya kapalı olarak kamera yardımı ile kesi yapılarak gerçekleştiriliyordu. Biz ise nefes yollarından akciğere ulaşarak özel cihazlarla dondurma işlemi yapıp operasyonu gerçekleştirdik” dedi.

Hasta eski sağlığına kavuştu

Geçirdiği operasyon sonrasında eski sağlığına kavuştuğunu söyleyen 60 yaşındaki Hasan Özkan ise ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Kamran Aliyev ve Doruk Sağlık Grubu Nilüfer Hastanesi çalışanlarına teşekkür ederek, “Göğüs ağrısı ve öksürük şikayetleri nedeniyle gittiğim başka hastanelerde tam olarak hangi hastalık olduğu söylenemedi. En son Doruk Hastanesi’nde değerli doktorum Kamran Aliyev’in yaptığı ameliyat sonrası sağlık sorunum tam anlamıyla açıklığa kavuştuğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.