Kız kardeşini taciz eden ağabeye indirimli ceza: 12,5 yıl!

Mehmet T. isimli şahıs, kız kardeşini taciz ettiği videoları sosyal medyada paylaştığı için 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kız kardeşini taciz eden ağabeye indirimli ceza: 12,5 yıl!
Yayınlama: 14.03.2024 17:15:08
A+
A-

Mahkeme heyeti, sanığın yargılama aşamasındaki tutumunu iyi hal kabul ederek cezayı 12,5 yıla indirdi. Bu karar, mağdurun avukatı ve kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Olay Nasıl Başladı?

2022 Şubat ayında ABD Ulusal Kayıp ve Sömürülen Çocuklar Merkezi (NCMEC), sosyal medyadaki bir taciz videosuyla ilgili rapor düzenleyip Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Başlatılan soruşturmada videonun Mehmet T.’ye ait olduğu belirlendi.

Mehmet T. Suçlamaları Reddetti

Tutuklanan Mehmet T., kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Kız kardeşinin göğsüne düşen böceği çıkarmaya çalıştığını ve cinsel bir amacının olmadığını savundu.

Anne: Video Şaka Amaçlıydı

Sanık ve mağdurun annesi K.T. de videonun şaka amaçlı olduğunu öne sürdü. Kızının içine böcek girdiğini bilmediğini ve oğlunun kızına yönelik böyle bir şey yapacağına inanmadığını söyledi.

Bilirkişi Raporu Suçu Tescilledi

Bilirkişi incelemesinde, Mehmet T.’nin videoyu sahte bir hesap üzerinden “aşkım” yazarak paylaştığı tespit edildi. Ayrıca, videoda mağdurun şüpheliyi engellemeye çalıştığı ancak şüphelinin eylemine devam ettiği görüldü. Sanığın telefonunda çok sayıda müstehcen içerikli çocuk ve hayvan videolarına da rastlandı.

15 Yıl Hapis Cezası 12,5 Yıla İndirildi

6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında Mehmet T., 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, sanığın yargılama aşamasındaki tutumunu iyi hal kabul ederek cezayı 12,5 yıla indirdi.

Mağdur K.T.’nin avukatı Cahitcan Aktan, kararın emsal olabileceğini belirterek, bu tür cezalarda indirim uygulamamak gerektiğini ifade etti. Aktan, dosya kapsamında mağdurun ve ailesinin de şikayetçi olmadığını kaydetti.

Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Kamuoyunda da karara tepkiler çığ gibi büyüdü. Birçok kişi, bu tür suçlarda indirim uygulanmaması gerektiğini ve sanığın hak ettiği cezayı almadığını savundu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş