ÇATSANDER: Bursa’da 3 bin esnaf ‘kangren olmaya yüz tutmuş’ Çataltepe projesi için devlete sesleniyor!

ÇATSANDER: Bursa’da 3 bin esnaf ‘kangren olmaya yüz tutmuş’ Çataltepe projesi için devlete sesleniyor!
Yayınlama: 13.04.2024 16:39:00
A+
A-

Bursa’da 2008 yılında “Türkiye’nin en büyük esnaf sanayi sitesi” olacağı iddiasıyla yola çıkılan Kestel Çataltepe Projesi, 14 yıl sonra halen tamamlanamamış durumda. Bu gecikme, projeye yatırım yapan 3 bin 159 esnafı mağdur etti. Mağduriyetlerini dile getirmek için ÇATSANDER adında bir dernek kuran esnaflar, üst makamlara dertlerini anlatmaya çalışıyor.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fahrettin Bilgit, Çataltepe Site Mağdurları için katıldığı bir canlı yayında şu ifadelere yer verdi:

“2008’li yıllarda başlayan bir umut projesinin 2024’li yıllara gelindiği günlerimizde o günkü yönetim tarafından apar topar 7 bin sermayeli bir kooperatif olan BESKOOP’a devretmesine mağduriyet yaşayan esnafımız anlam veremiyor. Kooperatif eliyle bu dükkanların inşasının bitmesi ise zaman aksı anlamında bitmeyeceği hak sahiplerinin torunlarının torunlarına kalması ise aşikar. Yüzde 90’lık kısmının ödemeleri bitmiş olan ve Bursa’nın içine serpiştirilmiş haliyle birçok bölgede tabiri caiz kangren olmaya yüz tutmuş esnafın toplanma alanı olan Çataltepe devlet eliyle (TOKİ) ücreti mukabilinde acilen 3-4 yıl içinde bitirilerek esnafa teslim edilmeli. Bursa merkezi içinde çok değerli alanlarda hizmet edilen noktada boşaltılan irili ufaklı merkezler Bursa ekonomisini de nefes aldıracak kentsel dönüşümün başlangıç alanları olacaktır. Hak sahipleri mücadelesinden asla vazgeçmemeli çünkü o araziler o günkü fiyatlarının üzerinde çok daha değerlendi.”

Dokumacılar Oda Başkanı ve ÇATSANDER Başkanvekili Aydın Çitil ise şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a mağduriyetimiz birkaç kez bildirilmiştir. Devlet eliyle yani projenin başlangıcı olan TOKİ’nin yarım bıraktığı işi tekrar tekrar çıktığımız her platformda anlatmaktan dernek yöneticileri olarak biz anlatmaktan yorulmuyoruz ama 22 yıldır devleti yönetenler bize yarım ağızla cevap vererek bizleri farklı mecralara sürüklüyor. Oysa ki; dert belli. Dermanı onlar bulacakken bizleri köşe köşe dolandırıyorlar. Biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz.”

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.